Hästarnas januari

Vi fick en kommentar från en läsare om att vi inte har skrivit något om hästarnas januari än, och det beror på att vi helt och håller har glömt av det! Här kommer ett sådant inlägg, några dagar för sent ;)


Tage: Jag tror inte någon har missat hur gott vi skrivit om Tage den här månaden. Han har verkligen varit i oförskämt bra form hela månaden, och har gått bra nästan varje pass, vilket aldrig har skett förut. Så himla kul att han är så fin både under dressyr, uteritter och hoppning :) Finns inte så mycket mer att skriva om honom än detta!

Boppen: Boppen har haft en lite mer upp och ner-månad jämfört med Tage. Det första han gjorde i år var i princip att gå omkull i hagen så han sträckte ena bogen, vilket gjorde honom halt/knackig i ett par veckor. Med hjälp av massage och rehabridning under en period så återhämtade han sig ganska snabbt ändå. De senaste veckorna har han känts ruskigt fin i ridningen igen! I synnerhet precis efter att han blev bra från sträckningen. Då var han så himla mjuk och ihop i kroppen. Den senaste tiden har han känts fin, men något starkare. Jag är i alla fall glad över att vi har kommit igång och börjat träna regelbundet i både dressyr och hoppning igen. Det var längesedan pga skador, och nu är jag så taggad på att fortsätta träna och hålla igång hans gamla kropp i vår :) Han är så fin trots att han fyller 21 om några månader!

Focus: Focus har precis som Boppen haft en riktig upp och ner-månad. Efter ett par bra veckor när vi köpte honom så hamnade vi i en svacka där allt kändes hopplöst. Som tur är fick vi hjälp av Miranda som kunde se vart problemet satt och hur vi ska jobba bort det. I januari så har vi verkligen fått "börja om" med honom. Även om det är otroligt mycket jobb kvar innan han kommer vara fin i ridningen så är vi hoppfulla. De senaste två veckorna så har Anna (som mest ridit honom) fått till ett par riktiga kanonpass och med samma konsekventa arbete ska det nog bli bra så småningom :) En härlig sak är att han känns mycket lugnare i stallgången. Inte alls lika stressad som han var förut. Bara att jobba på mer från både ryggen och marken med honom!

 
/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: