Gårdagens hästar

Alltså FY vilket väder vi hade här igår! Hade det inte blåst 10 sekundmeter så hade det varit underbart väder med sol och 9 minusgrader, men det kändes snarare som 20 minusgrader. Kinderna frös till is efter bara någon minut utomhus typ, haha. Gissar att vi inte är de enda som har/har haft den här härliga blåsten hos oss? 

Hur som helst så bestämde jag och Emma oss snabbt för att ta Tage och Boppen till ridhuset för att rida där. Skönt. Det blev dressyr för de båda, och Tage var väldigt fin redan från start. Skrittade faktiskt igång honom rätt länge idag genom att rida på en fyrkant och antingen flytta framdelen eller bakdelen i hörnena. Sen gjorde vi lite samma sak i trav, följt av övergångar trav - skritt - trav. Efter det blev det lite galoppjobb och sen red jag även igenom LB:1 för skojs skull. Kändes bra! Han är så fin nu lilla Tage och jag njuter av varje gång det känns så ♥ 

Emma red Boppen som till en början inte såg superrolig ut, hehe. Han såg lite stel, hade lite svårt att hålla takten och såg nästan lite seg ut. Emma skrittade även hon länge, red mycket öppnor och slutor där för att jobba loss bogarna. Sen blev det också skänkelvikningar av samma anledning, för att få honom lösgjord. När hon kände sig nöjd i skritten så jobbade hon på samma vis i traven, och efter ett tag i traven så började jobbet ge resultat! Då såg han betydligt bättre ut. Fin i takten och inte alls så stel. Det är dagar som dessa som åldern faktiskt märks av litegrann. I galoppen så red de mycket övergångar, tempoväxlingar och också lite byten och förvänd galopp. Han gjorde kalasfina byten idag, såg enkelt och lugnt ut. 

Focus hade jag först tänkt att tömköra, men sen insåg jag att han inte skulle få vila på 8 dagar i sträck om inte han vilade igår. Det kändes lite väl för att vara lilla Focus som inte har 100% styrka och kondis än, så därför fick han vila idag. Skönt med, för då slapp vi ge oss ut ännu mer i blåsten ;) Hästarna verkade inte bry sig särskilt mycket om blåsten dock, bara vi mesiga människor, haha.

Såhär snygg outfit hade Emma när vi var tvungna att gå ut en andra sväng till stallet för att mocka efter lunchen, haha. Mjukisbyxor, morgonrock, ridkjol och vinterjacka ;)

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

I Finland var det -20 igår och blåste, ni ska vara glada att ni inte bor här då :)

2018-02-28 | 10:04:34
V säger:

Nere i södra Skåne är det snöstorm till och från, vägar som är avstängda och allmänt svinkallt pga vinden

2018-02-28 | 11:41:02
Lotta säger:

Haha! Det är så roligt att höra alla som bor söderut om detta kaos nu. Vi börjar närma oss 1 m i snödjup och är inne på andra veckan av -15- -25 grader konstant. I förrgår var det -13, det kändes nästan som en behaglig värme ;) Lager på lager så funkar det att vara ute, det jobbigaste är nästan att ögonfransarna gärna fryser ihop :)

Svar: Haha ja vi sör-bor är inte vana vid detta ;D Har vart så behagligt hela vintern och så kommer detta nu!
Emma Elfstrand

2018-02-28 | 13:10:54
Bloggadress: http://https://nouw.com/h%c3%a4stsurr
Anonym säger:

Jag är på resa nu i norra Norge, och här är det ca -5 ungefär. Men hemma i Finland är det ca -20 så jag är glad att jag är här nu och inte hemma!😂💕

2018-02-28 | 17:08:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: