Dagens grabbar

Jag och Emma har spenderat hela förmiddagen i stallet! Nu har vi precis fått i oss lite lunch och ska sätta oss med jobb. 

Vi började med att rida Tage och Boppen i paddocken, och Tage var väldigt fin! Som sagt, känns som att jag knappt skriver annat nu för tiden, haha. Vi började med att jobba mycket i skritt på en "fyrkantsåtta", alltså en åttvolt som vi gör fyrkantig istället genom att göra en fjärdedels bak- eller framdelsvändning. Tycker det är en superbra övning! Brukar jag av någon anledning rida när jag enbart skrittar, haha. Nu skrittade inte bara jag och Tage utan vi red i alla gångarter. Joggade mest i traven och i galoppen blev det lite enkla byten och tempoväxlingar.

Emma red Boppen och han var jättespänd idag. Hon hade det inte särskilt lätt idag, haha. Hon red samma övning som mig, bakom mig och Tage i början med fyrkantsåttan. Då var han lugn, och gjorde övningen fint. Men sen när jag och Tage försvann på annat håll och började trava och galoppera så blev han spänd igen, haha. Gjorde massa skutt åt sidan, småstegrade lite och hade sig. Inte lätt alla gånger att heta Bopps ;) 

När de två hade blivit ridna så blev de verkade. Välbehövligt, för hovarna har vuxit mycket det senaste. Boppen var spänd även i stallet, för det var svårare än vanligt att ta bakhovarna på honom. Så är det ibland med en nervig shivering-häst ;) 

Efter verkningen så mockade vi hagen och lösdriften samt Focus box, och sen var det hans tur att bli riden! Vi valde att bara skritta idag, eftersom paddocken var snötäckt och lite hård på sina ställen efter att jag och Tage hade galopperat runt, hehe. Dock tror jag att det är supernyttigt för honom att bara skritta ibland också! Vi tränade på halter, skänkelvikningar och öppnor/slutor. Halter tycker han är svårt, för han har myror i brallan och vill inte gärna stå still ;) Dock var han jätteduktig när vi gjorde både skänkelvikningar och skolor! Nu är det ju verkligen inga perfekta rörelser, men han förstod vad jag ville och gjorde så gott han kunde ♥ Känns kul att börja introducera detta lite tycker jag!

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: