Svar på söndagsfrågor del 1

Föredrar ni uteritt eller ridhus/paddock? 
Vi båda älskar uteritter, men inget går upp mot ett riktigt bra träningspass på banan :)

Om ni vart miljonärer vad skulle ni göra då? 
Bygga ridhus!!! Det står högst upp på önskelistan, haha. 

Era tävlingsplaner med hästarna? 
Tage tar vi lite som det kommer. Han är väldigt fin i dressyren nu så kanske blir det någon tävling i vår. Hopptävlingar vet jag inte, får se om jag vågar :) Har inte riktigt kommit igång i hoppningen ordentligt efter att jag kraschade in i en oxer i höstas och hans skada. Focus ska ut på sina första dressyrtävlingar nu i vår, och vi kommer börja med LB-klasser, och sen får vi se när han blir redo för större utmaningar. Planerna med Boppen är att han ska gå lätta klasser i hoppning (antagligen max 1m) och kanske lite dressyr också. Det beror på hur sugen Emma är på att tävla det ;) 

Era dolda talanger?
Vi är nog så tråkiga så vi har inga... Inte vad vi kan komma på i alla fall.

Har ni kollat något på OS?
Nej! Tycker det är så satans tråkigt att kolla på. Kollar enbart på hästsport på TV och inget annat ;) Okej bilsport ibland för att Samuel tittar, men det går fint att kolla på det med haha.

Har ni några cravings just nu?
Emma: ALLT som är sött. Framför allt choklad och Bubs hallonsurskallar.
Anna: Nutella... Haha. Älskar nutella. Eller nugatti eller annan nötkräm. 

Skulle ni kunna göra en video där ni testar att prata finska, eftersom att ni har ganska många finska följare (inklusive mig haha) 
Det måste vi se till att ordna någon gång! Det kommer antagligen låta... Fint ;) Haha. Var sjukt kul att spela in vår Prata Norska-challenge, så det lär bli spännande med finska!

Jag vet att Emma jobbar heltid med företaget, men vad jobbar Anna med? 
Jag jobbar också heltid med vårt företag sedan i somras :) Innan det jobbade jag halvtid med företaget och halvtid på ett lager.

Får Emma fler inkomster från företaget eftersom att hon sköter det mesta? 
Nej, det får hon inte. Vi försöker att dela lika på arbetsuppgifterna så då delar vi också lika på inkomsten!

Vilken tatuering tycker ni att är snyggast respektive fulast?
Anna: Av våra egna? Hmm... Jag tycker nog inte att någon är fulast. Vår systertatuering gillar jag av betydelsen(min syster är min styrka), men hade jag gjort den idag hade jag valt annat typsnitt. Min snyggaste är nog mitt A bakom örat! 
Emma: Jag håller med Anna om vår systertatuering, även fast jag inte tycker den är ful. Snyggast tycker jag nog är min katt som jag har på handleden, tycker den är häftig :) 

Vad tyckte ni om sverigeponnyn detta år? Såg att ni kollade på den o undrar vad ni tycker kring dessa ryttare och ponnys? Och vem tycker ni borde vunnit?
Det var väldigt roligt att se! Blir lika imponerad varje år av att se så unga ryttare rida i en så stor arena och då rida så otroligt mjukt och fint. Tycker vinnaren förtjänade att vinna :) Men måste säga att jag är sjukt impad av killen som ridit i 2,5 år och som red så himla bra. Grymt!

Min senaste krasch... Var inte skönt kan jag tala om ;) 

/ Anna

GHS-vlogg

Här kommer vår vlogg från helgens GHS där ni får hänga med oss under hela helgen :) Söndagsfrågorna kommer upp i kväll sen, och så berättar vi hur det har gått med hästarna idag imorgon bitti!/ Emma 

Gårdagens hästar

Alltså FY vilket väder vi hade här igår! Hade det inte blåst 10 sekundmeter så hade det varit underbart väder med sol och 9 minusgrader, men det kändes snarare som 20 minusgrader. Kinderna frös till is efter bara någon minut utomhus typ, haha. Gissar att vi inte är de enda som har/har haft den här härliga blåsten hos oss? 

Hur som helst så bestämde jag och Emma oss snabbt för att ta Tage och Boppen till ridhuset för att rida där. Skönt. Det blev dressyr för de båda, och Tage var väldigt fin redan från start. Skrittade faktiskt igång honom rätt länge idag genom att rida på en fyrkant och antingen flytta framdelen eller bakdelen i hörnena. Sen gjorde vi lite samma sak i trav, följt av övergångar trav - skritt - trav. Efter det blev det lite galoppjobb och sen red jag även igenom LB:1 för skojs skull. Kändes bra! Han är så fin nu lilla Tage och jag njuter av varje gång det känns så ♥ 

Emma red Boppen som till en början inte såg superrolig ut, hehe. Han såg lite stel, hade lite svårt att hålla takten och såg nästan lite seg ut. Emma skrittade även hon länge, red mycket öppnor och slutor där för att jobba loss bogarna. Sen blev det också skänkelvikningar av samma anledning, för att få honom lösgjord. När hon kände sig nöjd i skritten så jobbade hon på samma vis i traven, och efter ett tag i traven så började jobbet ge resultat! Då såg han betydligt bättre ut. Fin i takten och inte alls så stel. Det är dagar som dessa som åldern faktiskt märks av litegrann. I galoppen så red de mycket övergångar, tempoväxlingar och också lite byten och förvänd galopp. Han gjorde kalasfina byten idag, såg enkelt och lugnt ut. 

Focus hade jag först tänkt att tömköra, men sen insåg jag att han inte skulle få vila på 8 dagar i sträck om inte han vilade igår. Det kändes lite väl för att vara lilla Focus som inte har 100% styrka och kondis än, så därför fick han vila idag. Skönt med, för då slapp vi ge oss ut ännu mer i blåsten ;) Hästarna verkade inte bry sig särskilt mycket om blåsten dock, bara vi mesiga människor, haha.

Såhär snygg outfit hade Emma när vi var tvungna att gå ut en andra sväng till stallet för att mocka efter lunchen, haha. Mjukisbyxor, morgonrock, ridkjol och vinterjacka ;)

/ Anna