Världens godaste saffransbullar

Om ni inte har smakat dessa bullar, eller liknande sådana, så MÅSTE ni baka NU. Alltså jag lovar att ni inte kommer ångra er. Dessa får vanliga lussekatter att blekna, haha. Ärligt talat tycker jag lussebullar är lite tråkiga i jämförelse ;) 

Ingredienser till degen:
5 dl mjölk av valfritt slag(vi tog mandeldryck)
50 g jäst
1 g saffran(alltså två påsar)
1 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör(vi tog mjölkfritt)
12-15 dl vetemjöl

Ingredienser till fyllningen:
250 g rumsvarmt smör
Vaniljsocker efter behag(vi tog MYCKET)
Lite salt efter behag

Sockerlag att pensla bullarna med efter gräddning:
1,5 dl vatten
3 dl strösocker

Gör såhär: 
Häll mjölken i en bunke. Jag bakar alltid bullar med assistent, så mycket smidigare. Smula ner jästen och tillsätt saffran, strösocker, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter och tills smöret blivit ordentligt inarbetat i degen.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla sedan ut bägge delarna till en rektangel. Bred på fyllningen på båda degrektanglarna och rulla sedan ihop till en lång rulle. Skär bullarna i ca 1,5cm breda bullar och lägg på bakpappersklädda plåtar. 
Täck bullarna med bakduk och låt jäsa i ca. 1.5 h. Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-9 minuter. 
Gör sockerlagen under tiden. Låt koka upp på medelvärme tills sockret löst sig i vattnet. Tag ut bullarna ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Toppa eventuellt med pärlsocker om du vill det, gör det direkt efter sockerlagen isåfall. Låt sedan bullarna svalna på galler. Ät och NJUT!


Vi valde att inte ha något pärlsocker på, mest för att vi inte hade något hemma haha. Det blev lika gott ändå! 

/ Anna
Kommentarer
Sophie säger:

Nu hör inte den här kommentaren riktigt till erat inlägg (dom här bullarna är verkligen dom godaste!) Jag ramlade nämligen in på en artikel på hippson där det stod om en studie dom gjort med hur hästen går på tygeln osv och då kom jag och tänka på er video om den hemska Instagram ridningen som ni kallade den och undrar hur ni ställer er till det här? För enligt studien så är det ju "fel" att rida även i den korrekta tävlingsformen?
Länk till studien
https://www.hippson.se/artikelarkivet/forskning/stora-likheter-mellan-grand-prix-form.htm

Sen vill jag säga att ni är toppen med era hästar och hur ni hanterar dom!
Det är roligt att se personer som verkligen vill hästarnas bästa och inte ser dom som maskiner.
Hoppas även lilla "Gnällsan" kommer att bli bra <3

Svar: Tack snälla :D Ja det finns forskning gällande tävlingsform också och hur den påverkar hästen negativt också på vissa sätt. Däremot verkar det enligt forskningen som om en tävlingsform så som den "ska" vara är bättre än ridning kraftigt bakom lod. Personligen så tänker jag att det är logiskt att hästen trivs bäst i en lång/låg form eftersom det utröndrar endorfiner och det blir en mer avslappnad position för hästen. Dessvärre går det ju inte att rida i en sådan form hela tiden, för då får hästen med största sannolikhet förslitningsskador på frambenen, och därför är variation viktigt för både kroppen och psyket :)
Emma Elfstrand

2018-12-17 | 19:08:55
Anonym säger:

Jag har gjort denna ett par gånger. Och dom är så jävla goda. Ni är bäst.

2018-12-18 | 05:52:00
Anonym säger:

Extremt goda!

2018-12-21 | 19:44:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: