Svar på söndagsfrågor

Skulle ni vilja testa VBR i en video?
Absolut :D

Hur ska dressyrridstövlar sitta och kännas enligt er? De stövlar jag provat är så hårda i skaftet. Hur inverkar man då?
Hela syftet med dressyrstövlar är att de ska vara hårda i skaftet, så man får bättre stöd när man sitter ner i traven till exempel. Det går alldeles utmärkt att inverka trots detta :) Jag jobbar på att behöva använda skänkeln så lite som möjligt, och istället bara flytta bak skänkeln utan att nudda hästen exempelvis, och har inga problem alls med att de är hårda i skaftet. De är hårda i skaftet samt ner i hälen, men sen ska de ju inte vara så hårda att de är obekväma liksom. Det är väldigt ovant i början, och det är nog inte konstigt om man känner sig lite låst första gångerna. Det är en vanesak precis som med mycket annat, så om du bestämmer dig för ett par dröjer det nog inte länge innan du vant dig och stövlarna format sig litegrann med :) 
Fördelen med att de är hårda är att de inte måste vara totalt snortajta. Hoppstövlar föredrar jag att de sitter riktigt tajt, för att jag tycker det är snyggast så. Dressyrstövlar är hårda och håller formen bättre på grund av det. Därför är det bra att inte ta ett par supertajta, om det inte finns resår förstås, men många dressyrstövlar är utan resår. Då har man chans att svullna lite. Jag får större vader på sommaren och lite beroende på vart jag ligger i menscykeln också. Så det är ett tips!

Hej, vad är planen med Bella om hon ej kommer kunna hoppas eller ridas ordentligt igen? Triangelmärka? Ta bort? Sälja som avel? Ska du köpa ny hopphäst eller ge upp hoppningen helt?
Jag tar det hela som det kommer :) Just nu kommer jag inte köpa någon ny häst utan lägger min tid och fokus på de hästar som vi har, och hoppas på att Bella kommer bli bra igen. Ifall det skulle visa sig att hon inte blir det så får jag ta det beslutet då. Jag har svårt att se att jag skulle sälja henne i vilket fall som helst, utan i så fall har jag nog kvar henne själv och avlar på henne (förutsatt att hennes kropp orkar det såklart).

Hur går de för er web shop? Knappt hört ngt :)
Ordrarna rullar in regelbundet, men nu jobbar vi för att få upp våra leggings på shopen, vilket förhoppningsvis kommer vara fixat innan veckans slut :D

Om ni hade varit en häst, vilket temperament skulle ni haft då tror ni? Lugna, pigga, nervösa, stressade, samarbetsvilliga, tittiga osv.
Emma: Jag hade varit en lugn häst, men antagligen också lite tittig/fjantig (typ som Boppen men inte så extremt mesig, haha). Utöver detta hade jag varit ambitiös, snäll och lätt att göra med men samtidigt lite lat. 
Anna: Emma svarar på denna åt Anna ;) Anna hade helt klart varit en mer temperamentsfull häst än mig. Anna hade nog varit lite lik Bella i sättet. Dvs både väldigt härlig och rolig, men också lite tjurig ibland ;) 

Vad tycker ni om fälttävlan och distans? Tankar kring det.
Jag är inte speciellt insatt i någon av grenarna eftersom jag inte sysslat med det själv. Däremot tycker jag att grundidén med båda grenarna är bra, eftersom de kräver att du tränar din häst på ett varierat sätt. Hästar som tävlar i dessa grenar tränas obviously mycket ute i naturen, vilket är bra för dem både fysiskt och mentalt. Generellt så tycker jag det känns som om fälttävlansryttare har en bra hästhållning där hästarna får vara hästar på ett annat sätt än i andra grenar. Många fälttävlansryttare har antingen sina hästar på lösdrift eller har lång utevistelse, vilket vi gillar. Hur det ligger till för distansryttarna gällande detta vet jag inte, men jag kan tänka mig att de antagligen har samma tänk och vill ha så mycket utevistelse som möjligt, så hästarna får röra på sig så mycket som möjligt för att bygga upp en bra grundkondition och motverka skador. Så rent träningsmässigt/hästmässigt kan jag inte komma på något negativt om dessa grenar, men sen är det klart att sporten fälttävlan behöver utvecklas säkerhetsmässigt ännu mer för att undvika olyckor. 

Den största hästen med det största hjärtat <3

/ Emma
Kommentarer
Sandra Jönsson säger:

Jag ger ett plus i kanten på distans då de har kontroller under tävlingen. Dvs du kan inte pressa hästen som satan o vinna på det.

Svar: Verkligen bra :)
Emma Elfstrand

2018-12-11 | 08:13:10
Bloggadress: http://vaxersadetknakar.se/
Anonym säger:

Vilken himla fin bild! :)

Svar: Tack :D
Emma Elfstrand

2018-12-12 | 02:18:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: