Svar på söndagsfrågor

Hej! Av det jag har läst och förståt av nya Tr så kommer ert LG inte vara okej att tävla med, vad har ni för tankar om det? Kommer ni försöka tävla på annat betlöst? 
Anna kommer att prata om detta i lördagens video på Youtube :D 

Har jag drömt eller skulle ni lämna fokus hos Miranda någon helg eller vecka och träna det där med bett och så?
Nej du har nog inte drömt, utan jag tror att Anna har sagt i någon video att det bästa hade vart ifall vi kunde lämna Focus hos Miranda för träning gällande detta (och annat såklart), men tyvärr är det inte möjligt. 

Har ni ägt någon hästras som ni hade kunnat tänka er skaffa igen och vilken är eran drömras?
Vi har faktiskt bara ägt olika halvblod (polskt, danska, holländskt och svenska) men både skulle helt klart kunna tänka oss en fjordis också någon gång. Eller, det finns många raser vi skulle kunna tänka oss! Men, fjordingar har ju vart favoriter hos oss sen älskade Hellman på ridskolan ♥

Skulle ni kunna tänka er att skaffa en ridtravare (som ej blivit travtränad) för utbildning?
Absolut! Om vi hade haft tid och ambition till det just då :) 

Hej, jag rider på ridskola å gjort det snart i 3 terminer. Hästen jag rider har lite svårt att komma fram i trav å då uppmanar läraren mej att använda spö men när jag gör det får jag känslan av att hästen försöker springa ifrån spöt... Så jag undviker att använda spö så mycket det går. 
Vilka råd hade ni gett era elever i detta läge för att på bästa sätt få hästen i trav?
Svår fråga! För att man ska be eleven att använda spöet så måste man ju vara säker på att eleven har rätt timing och känsla, så det kan bli lite problematiskt att ge de instruktionerna hos mindre rutinerade ryttare. Ifall spöet verkligen hade behövt (om det inte gick att få fram hästen utan det) hade jag bett eleven att "dutta" lite med spöet på hästen ifall den inte lyssnade fram för skänkeln. Spö kan vara ett bra hjälpmedel, men det måste användas på rätt sätt och i rätt ögonblick.

Hur tänker ni kring läderutrustning? Det diskuteras ju mycket om hur dåligt djuren som används inom läder - och pälsindustrin har det och det finns många andra alternativ (konstläder och sånt). Samtidigt är ju det mesta av hästutrustningen gjort på läder; sadel, träns, stövlar, tyglar m.m. Jag tycker detta är så svårt, man vill ju ha bra utrustning till sin häst med hög kvalité, men samtidigt inte stödja skinn/pälsindustrin. Är inte så insatt i hur produktionen av läder fungerar så de finns väl de som behandlar sina djur bättre och sämre, men undrar ändå hur ni tänker kring detta?
Jag har också tänkt på detta, och känner väl rent spontant att det inte känns så fräscht att jag använder läder eftersom jag vet var det kommer ifrån, men det känns inte heller som det finns så mycket till val för oss hästfolk. Att sluta äta kött/mejeriprodukter är lätt eftersom det finns så många alternativ som är lika bra och väl tillgängliga, men att byta ut läder är inte lika lätt om du vill ha grejer i hög kvalitet (kanske i synnerhet på sadlar och stövlar). 

Är Emma hel vegan nu?
Nej :) Jag kommer antagligen heller aldrig bli det heller eftersom jag (kanske) alltid kommer använda läder i min utrustning. Däremot lagar jag all min mat hemma utan kött, mejeriprodukter och ägg, men unnar mig vanlig choklad ibland (damn you Delizie, du är FÖR god) och om jag äter ute blir det oftast ovo/lakto eftersom det knappt finns ätbara veganska alternativ ute på schlätta. 

Vad har ni för tips om stövlar för oss med söttre vader? 
Mountain horse är de enda stövlar jag använt de senaste... 7-8 åren!

Kan ni rekommendera några vegetariska maträtter? Topp tre favoriter? Kan ni också tipsa på vardagsrätter och lite lyxigare till helgen?
Vi har bra recept i vår receptkategori här på bloggen :D Jag lagade världens godaste lasagne här om veckan som jag måste lägga upp recept på snart. Den är lyxigare till helgen skulle jag säga, annars lagar vi mestadels vardagsrätter :) Favoriter... oj vad svårt! Tacos är alltid en favorit och lätt att göra vegetarisk. Annars äter vi mycket pasta (pasta rosso är en favvo) och indiska grytor är perfekt vegomat! Kan rekommendera bloggen veganskmatlada.com som har massor av bra och goda recept!

Blir ni aldrig osams?
Typ inte, haha! Ibland gnabbas vi lite (oftast om Anna är på dåligt humör vilket hon är titt som tätt, hehe) men det går över med en gång ;) 

Oldie but goldie på mig och Tage :) 

Fler svar kommer imorgon!

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Till frågan om en ridskolehäst som har svårt att komma fram i trav: Prova att driva med sätet. Nu vet inte jag hur duktig du är, men om du kan så arbeta med hästen och gör många halvhalter. Halvhalter vid varje eller varannan bokstav skulle man kunna testa. Det gör man för att hästen ska vara uppmärksam på vad du vill och vara beredd på nya övningar. Sen är jag absolut inget proffs, men att prova det här gör väl ingen skada.. :)

2018-12-21 | 07:11:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: