Sjukhusbesök

Hej allihopa! Jag tänkte ta och uppdatera er litegrann om mitt mående. Igår kände jag mig betydligt sämre igen, och kom inte ur soffan själv på kvällen utan fick ringa ut hjälp från mamma och pappa. Pappa tog in häst och mamma var min personliga assistent + sov över ifall något skulle hända under natten. 

I morse begav vi oss till akuten eftersom jag har haft så himla ont och fått råd av flera stycken att åka in till akuten. Det är ju inte hälsosamt eller normalt att ha så ont att inte ens benet bär dig och att du inte kan gå/stå mer än några minuter i sträck. Jag kunde inte heller sova mer än ett par timmar inatt pga smärtan.

Jag fick i alla fall komma in snabbt och bli undersökt, men återigen så kände jag inte att jag togs på allvar, och läkaren hade dessutom inte koll på mina rättigheter att välja vilken mottagning jag vill inom regionen. Jag upplevde snarare att jag blev "shamead" bara för att jag var där, även om läkaren såg klart och tydligt hur ont jag hade och hur begränsad jag var. Dessutom visste han också att jag har haft ont i ryggen i ett halvår (och att mitt ben varit domnat även då), och att alltså varken rehabträning eller vila har "läkt" ryggen av sig själv. Det krävdes att både jag och mamma skulle bryta ihop inne i undersökningsrummet + en jävla lång argumentation för att han skulle fixa en remiss för magnetröntgen, och inte bara en remiss till vårdcentralen (hur onödigt hade inte det varit?). Efter mycket om och men har jag nu alltså fått en remiss för att magnetröntga ryggen och förhoppningsvis kommer det ske snart. Jag fick även muskelavslappnande tabletter + smärtstillande utskrivet, så nu känner jag mig betydligt bättre. Läkaren var i alla fall ganska säker på att det är diskbråck jag har, vilket jag har misstänkt själv. 

 
På sjukhuset så fick jag ett par starka tabletter så jag har känt mig drogad hela eftermiddagen och bara kunnat ligga i sängen och vila upp mig. Fick sova någon timme i alla fall vilket var skönt, och nu känner jag mig som sagt mycket bättre, även om benet fortfarande gör ont såklart. Nu när jag inte är lika groggy ska jag ta och redigera en film som jag inte har kunnat göra under dagen. Imorgon håller jag tummarna för att vara såpass fräsch att jag kan sitta och jobba hela dagen för jag ligger så mycket efter med bokföringen bland annat, så har lite panik över det. Nackdelen med att vara egenföretagare så som vi är är helt klart att vi inte kan sjukskriva oss utan måste jobba även när vi är sjuka och skadade, men det är bara att göra´t :) Är också därför som jag blir extra irriterad när jag inte tas på allvar inom vården, för vissa (typ den här läkaren) verkar tro att jag skulle tycka det var gött att ligga på soffan och lata mig, trots att de är väl medvetna om min livsstil som inkluderar både jobb, ridning och träning varje dag.

/ Emma
Kommentarer
Lina Green säger:

Bra att du stod på dig! Förstår inte varför de ska bemöta folk sådär... Hoppas innerligt att det blir bra för dig inom kort ♥

Svar: Tack snälla! <3
Emma Elfstrand

2018-12-27 | 17:27:46
Bloggadress: http://linagreeen.blogg.se/
Anonym säger:

Jag hoppas att det kommer bli bra för dig Emma!

Jag själv har varit till läkaren för att kolla upp mitt hjärta. Har väldigt hög puls (samt oregelbunden puls), och ibland hugger det till i bröstet, brukar ha ont vid hjärtat osv.
Men fick jag nån hjälp kanske? Nä. Dom sa att det inte var nåt allvarligt och "Kom tillbaks om det blir värre".
Jahapp liksom. Känns ju egentligen som jag borde få nån hjärtmedicin eller nåt. Eller iallafall vidare undersökningar.

Hatar att man måste stå på sig så himla mycket för att få vettig hjälp inom vården. Jag själv är en person som inte riktigt vågar göra det och då blir det ju inte så lätt.
Man måste typ böna och be och verkligen tjata för att nåt ska hända.

Men iallafall... Jag hoppas som sagt att det löser sig för dig. Jag kan inte ens föreställa mig hur jobbigt det måste vara att ha så ont.

Svar: Men herregud vad dåligt! Du hör ju hela tiden om hur allvarligt det är med bröstsmärtor och symtom där, så man kan ju tycka att läkarna i alla fall borde ta något sådant på allvar :/ Jag gillar inte heller att göra det, och tycker inte att man ska behöva göra det, men tyvärr måste du uppenbarligen vara ettrig som en tax för att få igenom något. Tack snälla!
Emma Elfstrand

2018-12-27 | 17:40:01
Annelie säger:

Förstår dig till fullo! Min läkare sa att jag hade ”lite” ryggskott och skulle hem och vila, men sjukgymnast sa att det var diskbuktning eller diskbråck, behöver jag säga att sjukgymnasten hade rätt?
Ursäkta språket men de flesta läkare är sjukt lata och har lagt bort empatidelen. Har själv kämpat i 2 år med både rygg och nacke och har anmält en VC och bytt VC fem gånger, för att få den vård jag har rätt till.. under all kritik om en säger så.

Om du går på rehab fråga om du kan få prova TENZ, den var räddaren i nöden när inte medicineringen tog helt eller då jag inte kunde ta någon alls :)

Svar: Ja min läkare kändes inte speciellt empatisk heller :/ Fy vad tråkigt att du haft så dåliga upplevelser! Ska definitivt kolla upp TENZ :D
Emma Elfstrand

2018-12-27 | 17:45:54
Cecilia säger:

Det finns många stolpskott inom vården som inte tar patienterna på allvar. Man kommer inte in för nöjes skull utan för att man faktiskt har problem med hälsan i någon form.
Jag vet dessutom att varken du eller Anna är latmaskar.

Krya på dig!

2018-12-27 | 19:49:49
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
Anonym säger:

Om du har möjlighet så gå till en privat läkare!!

2018-12-27 | 20:52:48
Linn säger:

Om du nu misstänker att du har diskbråck, undvik djupare massage eller annan behandling!

Svar: Yes! :)
Emma Elfstrand

2018-12-27 | 20:54:57
Daniela säger:

Mamma har haft problem med sin handled i ett år efter en hjärtkontroll där hennes droppnål lossnade så blodet sprutade (sjuksköterskan höll svinhårt om hennes arm för att hålla mot blodet), efter det har hon inte kunnat använda handleden. Arbetshälsovården har sagt att det är vila som gäller och att det inte fick någon mirakelmedicin, hon fick gå privat och magnetröntga för att de inte ville göra det. MR visade att allt såg normalt ut, så nu har hon gått till grannens privatmottagning och fått akupunktur och nu är nästan handen helt återställd. Så jävla förbannad man blir när hon varit sjukskriven ett år och varit så ledsen och uppgiven, så var det bara akupunktur som behövdes...

Svar: Det är verkligen skrämmande att det ska behöva vara på det här viset :(
Emma Elfstrand

2018-12-27 | 21:31:57
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Petra säger:

Bra att du stod på dig! De är garanterat en nervrotspåverkan du har med diskbråck, de låter som så med dom symtomen du har. Tyvärr tas man inte på allvar inom sjukvården när man har ryggbesvär, jag har kroniskt ryggskott i ländryggen, diskförskjutningar å förslitningar å de va ett rent h-vete att få bli trodd inom vården. Dock nu är jag sjukskriven då jag har en missbildning i huvudet (gjort en operation i huvudet i mars i år) å väntar nya undersökningar å ännu en till operation på huvudet, men samma där så är jag långt ifrån trodd inom regionen där jag bor, men specialisterna där jag har/ska opereras är jag betrodd. Att de ska va så himla svårt när man är ung att bli betrodd å man måste i princip bli förbannad varje gång man träffar en läkare :-/
Men känner man bortdomningar å främst om man inte kan kontrollera exempelvis blåsa osv, så måste du in akut för då måste dom operera diskbråcket omedelbart.

Svar: Fy så segt :( Som tur är funkar den delen av min kropp bra, men får hoppas att jag ändå kan få tid snart :)
Emma Elfstrand

2018-12-28 | 07:58:54
Erika Pettersson säger:

Fy attans vad jobbigt 😓
Hoppas du får en röntgen snabbt och får veta vad det är för fel.

2018-12-28 | 10:27:02
Bloggadress: http://erikapettersson.webblogg.se/
Linda säger:

Jag har haft ont i ryggen i flera år, dock pga av en cysta som molat i ryggen på mig. Upplever du molvärk, prova Linnex. Det har hjälpt mig i flera år. Värmen tar över smärtan. Är det mer huggliknande smärta hjälper nog inte det dock.

Svar: Tack för tipset :)
Emma Elfstrand

2018-12-28 | 11:12:12
Bloggadress: http://www.ridbyxor.eu
camillajarnedal.blogg.se säger:

Usch, diskbråck är inget kul. Min pappa har haft 5st och mycket nervpåverkan med smärta och känselbortfall i benen. Hoppas du får gjort röntgen snart och sedan hjälp som hjälper...

Svar: Tack snälla :)
Emma Elfstrand

2018-12-28 | 11:29:42
Bloggadress: http://camillajarnedal.blogg.se/
Sofia säger:

Blir så trött på vissa läkare.. Har själv haft jättemycket problem med mitt ena knä, haft ont och det har hoppat ur led minst en gång i veckan. Efter 4 år(!!) med att ha åkt in till akuten och röntgat för att se så det inte är någon skada, även magnetröntgen så fick jag en remiss till en specialist på just knän. Han ser då både på gamla magnetkameraröntgen och en ny jag fick göra hos honom att inre ledbandet och bakre korsbandet är helt av. Sen även att knäskålen är delad i mitten... Det har jag alltså gått runt med i fyra år och ingen annan har sett det. Har även ridit med det vilket har gått men gjort så ont att jag knappt har kunnat gå dagen efter. Nu är det opererat och det är så skönt att inte ha ont varje dag!

Svar: Men herregud det är ju helt sjukt att det ska vara så :( Skönt att du är bra nu i alla fall!
Emma Elfstrand

2018-12-28 | 11:48:49
Vendela säger:

Har själv haft lite problem med den "allmänna" vården. Problemet är att läkarna inte är speciallister utan allmänna läkare. Jag hade dock turen att ha en bra sjukgymnast som kunde remittera mig till ett sjukhus som är speciallister på ortopedi (knäna är sönder) och fick riktigt bra hjälp där. Kunde även skicka en egenremiss dit och få bra hjälp. Finns det inte något liknande hos er? Capio sjukhus heter stället jag gick till. Tror de har flera sjukhus runt om i landet.
De ingår även i ettordjagtappatbort vilket gör att besöken inte är mycket dyrare än landstingens sjukvård.
https://capio.se/ - jag hade kollat om de har något i närheten av er och kan hjälpa dig med ryggen. Och kanske kolla med din sjukgymnast om hen an hjälpa dig att skriva en remiss till en speciallist.

2018-12-28 | 13:40:12
Anonym säger:

Krya Emma önskar H&A 💜

2018-12-28 | 16:16:12
Malin säger:

Hoppas verkligen du får hjälp snabbt! Så jobbigt att man måste stå på sig så för att få hjälp, att de inte lyssnar. Krya på dig!

2018-12-28 | 16:51:26
Bloggadress: http://malinlorentzon.se
Elisabeth säger:

Tufft att man som vårdsökande måste ha någon nära som är mycket argumenterande. Plus till Aras (akutläkaren) som snabbt skickade remissen till MR. Tyvärr var han helt ovetande om fritt vårdval, och undrade om vi var på genomresa. Fortsättning följer...

2018-12-28 | 22:43:45
Diana säger:

Tyvärr vill ju typ inte läkare träffa patienter längre. Man ska klara sig själv och ta en alvedon.
Bra att du stod på dig!

Krya på dig och hoppas att röntgen kan visa vad som är fel! <3 Kram!

Svar: Roligt nog var det typ så min läkare sa att jag skulle göra! Tack snälla :D
Emma Elfstrand

2018-12-31 | 11:55:42
Bloggadress: http://confusedbooklover.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: