Miljöfråga

Hur tänker ni kring klimatförändringarna? Som hästägare är vi ju redan en del av problemet, då ser äta äta hel del foder och betas på Mark som kunde användas att odla/föda upp mat.För att inte tala om all utrustning som måste till...Och alla grejer som ont behövs men som är snygga/roliga. 

Tycker det är trist attinga hästprofiler engagerar sig i miljöfrågor. För vi blir ju uppenbart drabbade, märktes tydligt i somras vad ett förändrat klimat kan ställa till med. 

Själv avstår jag semesterflyg helt, känns superbra att kunna kompensera lite för mitt hästägande 😊

Jag fick denna kommentar under mitt inlägg om Maldiverna. Visste nästan att det skulle komma en sådan, hehe. 

Ja, klimatångest är något jag lever med, men jag tänker inte skita i min(och Samuels) bröllopsresa. Faktiskt. Ja, jag vet att man kan åka tåg och allt, men vi reser så otroligt lite så jag tycker det är okej. Under de fem åren vi varit tillsammans så har vi varit utomlands två gånger. Det är ingenting, om man jämför med så många andra.

I övrigt så är vi flitiga på att panta, försöker slänga så lite mat vi bara kan och äter mycket vegetariskt. Jag åker elbil(är kanske lite oklart hur miljövänligt det är för visso...), försöker att inte shoppa onödiga saker osv. Så jag tycker nog att vi kan få unna oss denna resan trots allt! Det JAG kan bli mest frustrerad över är dessa influencers som reser till fler ställen än det finns veckor på året typ. Eller personer som reser jorden runt... Där kan vi snacka enorm miljöförstöring. Och inrikesflygningar.. 

Visst är det så att det behövs mycket grejer till hästar, och mycket är förbrukningsvaror. Jag kan säga att vi shoppar betydligt mindre nu än vad vi gjorde förr(när vi bodde hemma och hade desto fler tusenlappar över, haha....), och försöker att inte köpa onödiga grejer. Sen har vi såklart onödiga grejer i stallgarderoben, man kan alltid bli bättre. 

Jag tänker ändå åka iväg med gott samvete, dels för att jag knappt vart ledig på 1,5 år, och för att det är vår bröllopsresa. Sen tänker jag fortsätta att resa sällan, och kanske snarare åka till länder som är nära(är jättesugen på att åka till Polen!). Men denna gång blir det långt borta, och det är första, och kanske enda gången som jag åker så långt. 

När det kommer till Emma så reser hon också väldigt sällan och äter som ni säkert vet varken kött, mejeriprodukter eller ägg, vilket är betydligt snällare för miljön än om du äter en animalisk kost. 

 
/ Anna
Kommentarer
Siri säger:

Åh! Polen är underbart resemål. Om ni ska dit, åk till Krakow :)

Svar: Ja, det är planen isåfall! Emma har varit där och pratat gott om just Krakow, så vi måste se till att åka dit någon gång :D
Emma Elfstrand

2018-12-14 | 09:12:57
Anonym säger:

Som om det inte odlas massor för att djuren i livsmedelsindustrin ska kunna finnas för att göra vissa(de flesta) mätta... Hästarna är nog inte en sån stor del av miljöproblemen till skillnad från de djuren som föds upp för att ätas. Men visst är det värt att tänka tanken på att de kanske är en liten del. Alla bör ju fundera på vad de kan göra bättre, stora som små saker. :)

Svar: Så sant! :)
Emma Elfstrand

2018-12-14 | 14:18:47
Johanna säger:

Intressant och bra att ni tar upp detta! Det är ju också det viktiga, att diskussionen och medvetandet kommer upp till ytan :) Jag är så nyfiken på om det finns något "ekologiskt/klimatsmart utbud" inom hästvärlden, alltså foder, utrustning, kläder osv - är det någon som vet? (annars vore det ju en nisch att satsa på, hint hint till er som har en webshop ju;) )

Svar: Verkligen :) Hmm, inte vad jag kan komma på faktiskt, så det kanske kan vara en bra affärsidé ;)
Emma Elfstrand

2018-12-15 | 13:44:45
Åsa säger:

Vad man som hästägare kan göra är att köpa ekologiskt grovfoder och de ekologiska kraftfoder som finns, det är ju lite bättre för miljön 😊

2018-12-16 | 14:25:32
Anonym säger:

Vegansk mat är inte på något sätt mer miljövänlig när de mesta odlas på ställen där dom hugger ner regnskog och tränger undan djur så det är inte på något sätt miljövänligt

Svar: Dummaste kommentaren jag läst som inte har någon grund eller sanning över huvud taget.
Emma Elfstrand

2018-12-26 | 14:05:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: