Lång eftermiddag i stallet

Hej allihopa! Den här dagen har bestått av gym, jobb och ridning som vanligt. Vi började med ett benpass, följt av jobb inne under förmiddagen, och sedan spenderade vi hela eftermiddagen i stallet. Pga det extremt halkiga vädret så bestämde vi oss för att rida i paddocken istället för ut, så Anna fick harva paddocken inför det, men eftersom vi inte harvat/saltat i tid inför denna frusna temperatur så var paddocken ganska hård ändå. Den gick i alla fall att motionera hästarna i :) 

Hela eftermiddagen filmade vi även en ny video, och jag kan garantera att detta kommer bli vår roligaste film på länge. Vi filmade äntligen A stable vlog in English som vi har tänkt göra ett tag. Jag tror inte ni förstår hur mycket jag har skrattat idag. Anna är roligare än alla komiker som finns, haha. Både jag och Anna är "MVG-barn" i engelska, men de senaste åren har vi i princip aldrig pratat engelska och vi kan i princip inga engelska hästtermer. Ni kan ju tänka er hur det blev att spela in en stallvlogg då ;) Det var väldigt kämpigt men det blev också väldigt roligt! Den här filmen kan ni se fram emot att se antingen måndag eller onsdag nästa vecka! 

Jättekul för övrigt med all respons som vi har fått på vår senaste video! Vi har fått så många kommentarer och DM:s från folk som berättar sina historier och precis som oss ser problematiken i sporten. Det känns skönt i hjärtat att veta att vi har så många kloka människor som följer oss, och som också vill hästarnas bästa! Tyvärr är det ju inte så många som har möjlighet att nå ut till lika många som vi, och därför tycker vi det är vår skyldighet att prata om det här och göra allas röster hörda, även om vi såklart får lite hat för det också från personer som känner sig träffade. 

 
/ Emma
Kommentarer
Cecilia säger:

Ser fram emot filmen på engelska. Jag har inte svårt för det grammatiska, men vissa termer inom hästsporten såväl som hos tandläkare och i övriga vården. Sånt fick man inte lära sig i skolan. Älskar helt klart att prata engelska.
Lyckades pruta ned priset på mina nuvarande chaps på GBG horse show för några år sedan, på engelska. Det var inga problem. Fick med ett annat par på köpet. ;)

2018-12-06 | 20:34:14
Bloggadress: http://www.ceciliajohansson.nu
Anonym säger:

Ni tar någon Miranda som exempel på en ryttare som rider sina hästar i (enligt er tolkning av tr) den korrekta formen. Efter lite research har jag inte sett en enda bild där mirandas häst inte knäpper av i 3e nackkotan. Förklara hur hon är en förebild isåfall, men inte andra världscupsryttare. Ta inte diskussionen om bettlöst och kandar osv för världscupsryttare och andra ryttare på hög nationell nivå är ENLIGT TR OCH FEI tvungna att rida på kandar

Svar: Så du tycker alltså att man ska basera vem som är ens förebild baserat på (relativt gamla) ögonblicksbilder på internet? Vi följer Miranda och tycker att hon och hennes tänk/träningssätt är inspirerande, och hon rider otroligt fint med en riktig baktanke kring allt. Ifall du följer oss så kan du omöjligt ha missat vår vlogg där Miranda rider Pippi. Ingen avknäppthet där kan jag meddela. När har vi tagit diskussionen om bett i denna video? Det enda vi har sagt är att hästarna där sällan har den kontakten till bettet som TR förespråkar, så att det återigen blir dubbelmoral från TR.
Emma Elfstrand

2018-12-06 | 20:42:34
Anonym säger:

Vill tillägga att eftersom att ni tydligt belyser att videon inte innehåller era egna åsikter, utan fakta vill jag jättegärna att ni källhänvisa till dessa revolutionerande undersökningar:)

Svar: Ifall du bemödar dig att kolla på filmen så finner du källor där :) Sen har vi även använt oss av andra forskningsartiklar på engelska, men besparade våra följare dessa.
Emma Elfstrand

2018-12-06 | 20:49:25
Daniela säger:

Så anonym har researchat Miranda och skriver ändå "någon Miranda"? Vilken respektlös kommentar.

Svar: Nivån är hög bland vissa som kommenterar, helt klart 😅
Emma Elfstrand

2018-12-06 | 21:40:22
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: