Gårdagens pass

Hej på er! Längesen som jag uppdaterade bloggen nu. Har försökt ta lite ledigt nu över jul, så mycket som det gått i alla fall. Har varit skönt! Hoppas ni också haft en fin jul, hur ni än har firat eller inte firat den. 

På juldagen var jag ute med några kompisar och hade superkul, och igår så vankades det dressyrträning för Miranda. Hon hade med sig ett bett, och sitt kandar, så vi kunde testa bett på Focus igen. Det som vi provade var ett Beris, rakt supermjukt gummibett. Och vet ni? Det funkade faktiskt riktigt bra! 

Vi hade det bettlösa och gummibettet på samtidigt då, så att vi kunde variera mellan att nästan bara rida på det bettlösa till att bara rida på bettet till slut. Visst så lade han ut tungan en del, men han visade inga obehag på så vis att han höll på och gapade, försökte rycka ifrån bettet eller liknande. Han bara "kände efter" vad som hände om han tog upp huvudet, sträckte ner det och så vidare. Så kul!

Miranda red största delen av passet, och så fick jag känna lite i slutet bara. Detta var helt klart det bästa bettet jag testat på honom, så nu är tanken att jag ska köpa ett själv och börja vänja in honom lite vid bett igen. Jag har fått låna Mirandas kandar, så tanken är att han ska få gå med bett i munnen och det bettlösa på samtidigt och då ibland rida så att jag bara har tyglar till det bettlösa. Då får han vänja sig med bett i munnen utan att något händer med det. Men ibland ska jag också rida med dubbla tyglar då, så jag kan ha kontakt i bettet med. 

Vi vloggade igår, så den videon kommer komma upp på måndag. Då får ni se lite mer ingående! 

 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Har ett fullblod som lätt blir hög och spänd i formen, svårt att få stöd i handen samt att han gapar och tuggar frenetiskt med spända käkar (suger ej på bettet). Beris funkar okej på honom, Nova funkade inte alls men det som funkar riktigt bra - inget av ovanstående obehag märks - är ett poponcini! Lite för tjockt för min smak men han är supernöjd 😊

Svar: Vad skönt att du hittat något som funkar :D
Emma Elfstrand

2018-12-27 | 15:22:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: