Windy friday

Hej på er! Den här fredagen har varit sjukt blåsig alltså. Jag och Emma hade planerat uteritt för alla hästar, men de planerna fick ändras. När vi tog in Tage och Focus så blåste det inte så himla mycket, men sen när vi suttit upp så blåste det supermycket. En dörr small igen så bägge hästarna skuttade till, så vi red in i paddocken igen och tog ett kort litet pass. 

Jag red Focus mestadels på en volt i mitten av paddocken, där jag vet att han är mer "safe". Han blir lite spänd när det blåser såhär mycket, så det kändes klokt att inte rida på de läskiga delarna av paddocken idag för att få ut något av passet. Och det fick vi! Vi tränade på att flytta in rumpan i alla gångarter, och i högergaloppen samlade han sig som tusan. Duktig! Förutom det så tränade jag på 10m-volter i galopp, och det börjar gå bättre och bättre med dem. Emma joggade bara Tage en liten stund, eftersom han konditionstränade igår. 

Boppen och Bella fick longeras en stund. Boppen var såååå seg, haha. Han tycker verkligen det är så himla tråkigt att longeras. Älsklingen <3 Han skötte sig ändå såklart, men man ser att han ba "varför gör vi detta för?!". Bella däremot var pigg som tusan! Lite spänd(faktiskt, det är hon aldrig annars), rejsade på emellanåt när hon blev lite rädd för diverse osynliga saker och jag kände mig som en vante i andra änden av longerlinan, haha. Vi trodde att hon skulle vara lite trött idag efter tre hårda pass, men icke ;) I slutet var hon toppenfin! Travade och galopperade i en lugn och fin takt och jobbade bra. 

 
Vid kl 14 så kom Siri-Anne från Equine Fushion och hälsade på oss och pratade lite barfotahästar med oss, eftersom hon ändå var i Sverige. Så kul! Hon är så himla trevlig så det var roligt att snacka lite :) Vi fick se de två senaste dojorna också, bland annat skon som man limmar på. Spännande, och så innovativt! 

Nu ska jag åka hem och ta fredag. Ha en superfin helg! <3

/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: