Våra första anmälningar

Jag och Bella är inte bara anmälda till en träningshelg, utan jag har faktiskt anmält oss till vår första pay and jump och tävling, woho. Känner mig typ redan nervös, haha. Jag vet om att jag har världens snällaste häst som kommer sköta sig, men det blir ändå något nytt att åka ut med en ny häst. Boppen känner jag utan och innan och vet (nästan) exakt hur han reagerar, hur jag ska rida honom osv, men Bella och jag håller fortfarande på att lära känna varandra. Det ska bli spännande att se hur hon känns när hon kommer in på tävlingsbanan. Hennes förra ryttare sa att hon alltid brukar skärpa till sig på banan och verkligen vill vara felfri. Snacka om lyx att ha en sådan häst, för det är jag inte van vid. Jag upplevde att hon kändes mer skärpt bara av att vi åkte till ridhuset och tränade så hon fick komma iväg hemifrån, så förhoppningsvis kanske jag kan få samma känsla när vi är iväg och tävlar också :) 

Nästa helg ska vi i alla fall till Sjövik på pay and jump. Då hoppar vi bara 80 cm, bara för att jag (förhoppningsvis) ska få ett bra flyt på banan och träna på att hoppa bana på ett annat ställe. Jag vill se hur högt hon hoppar över varje hinder, ifall hon blir något spänd, stark osv, så jag kan vara lite förberedd på detta till tävling sedan. 

Två veckor senare, den 15:e är det dags för vår första hopptävling. Vi kommer då att hoppa 80 och 90 cm i Falköping. Tyvärr har vi hoppträning samma vecka som både pay and jumpen och tävlingen, men förhoppningsvis orkar hon gå två små klasser i Falköping även om hon har tränat några dagar innan. Vi får ta det lugnt emellan träningen och tävlingen bara så hon får vila upp sig :) 

 
Det känns väldigt skönt att börja lågt och lätt med Bellsie. Även om hon har varit felfri i alla sina starter i år och tävlat upp till 110 så är ju jag verkligen inte på den nivån just nu. Hennes förra ryttare vann liksom NM-guld i fälttävlan för seniorer trots att hon bara är 19 år, så det är en smula skillnad på ryttare för Bellas del kan man säga ;) Förhoppningsvis gillar hon mig ändå även om jag är långt ifrån så skicklig som Vendela :) 

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: