Uteritt och en stjärnhäst

Hej på er! Idag steg vi upp tidigt för att hinna rida alla hästar innan jag och Emma skulle ge blod. Pappa kunde rida också, så vi tre red ut på Bella, Focus och Boppen. Det blev en ganska lång, men lugn runda. Focus var så jäkla duktig!! Vi skrittade över ett gäng stockar med Bella och pappa i täten, och han brydde sig inte det minsta. Klev över lugnt och sansat. Utöver det så galopperade vi på skogsstigar och travade på åkrar. Mysig tur och alla tre skötte sig fint :) 

Sen red jag ett dressyrpass på Tage, och jösses, detta var nog vårat bästa pass på ett tag! Han var framme för skänkeln utan att bli springig, han var mjuk och stadig fram till handen, lyhörd och otroligt taktmässig i alla gångarter. Vi gjorde två skitbra enkla byten bland annat, där han satte sig så fint. Tränade också på lite förvänd galopp samt rakriktning i galoppen. I traven så blev det mest att träna på att bibehålla samma takt och tempo, något som kan vara klurigt på Tage som gärna spurtar eller sackar beroende på vad han känner för ;) Idag var han en riktig stjärna!
 
Och på tal om att ge blod; snälla, ge blod ni som kan. Det är brist på blod, så jag måste pusha lite för det här i bloggen. Det tar inte lång tid, är ingen ansträngning och det är så fint att kunna ge något så viktigt till någon annan människa. Jag förstår att många människor inte kan ge blod på grund av sjukdomar och jag vet också att många har nålfobi, men ni som kan - ge blod! Så viktigt för våra medmänniskor. 

Två bilder som pappa knäppte under uteritten i morse!

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ni skriver alltid att hästen är eller inte är "framme för skänkeln" vad exakt menar ni när ni skriver/säger det med det mer konkret? Hört uttrycket förr men aldrig hört nån använda det så mycket som ni gör.

Svar: Kan skriva ett inlägg om detta :)
Emma Elfstrand

2018-08-02 | 19:48:14
Anonym säger:

Jag har nålskräck men har ändå gett blod flera gånger. Jag är skitnervös men känner mig så otroligt stolt efteråt.

Svar: Vad bra gjort av dig! :D Väldigt bra KBT för just nålskräcken också eftersom man vet att det görs för ett gott syfte!
Emma Elfstrand

2018-08-02 | 22:24:19
Anonym säger:

Hej! Vad härligt att ni är blodgivare! Jag är också vegetarian, och när jag i våras testade mig för att bli blodgivare hade jag tyvärr för låga blodvärden. Funderar på om det har med mitt väl av kost att göra. Men då ni lämnar blod och har en liknande kost borde det väl inte det. Eller är ni väldigt pålästa och duktiga på att se till att ni får i er tillräckligt av allt? Tack för toppenblogg

Svar: Hej! Jag (Emma) har också märkt av att mina blodvärden blivit sämre sen jag lade om min kost. I början när jag var blodgivare åt jag kött, men sen jag lade om kosten så blev de sämre, och en gång var jag precis på gränsen till att få ge blod. Mitt bästa tips är att köpa vitamintabletter anpassade till vegetarianer (jag har Mitt val vegetarian) och några dagar innan blodgivning (och även vid mens) äta extra järntabletter :) Nu är mina blodvärden bättre igen!
Emma Elfstrand

2018-08-03 | 13:56:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: