Svar på söndagsfrågor del 3

Här kommer sista delen frågesvar för den här veckan. Kul att vi fick in så många frågor :) Har ni inte fått svar på er fråga så beror det på att vi har svarat på den tidigare!

Har noll fantasi på gymmet, har ni något specifikt program ni går efter där eller hur lägger ni upp det? 
Vore superkul om ni berättade hur ni lägger upp ett gympass lite så. 
Har sett era tränings videos men behöver meeeeer inspiration.
Jag (Emma) är den som tränar mest av oss normalt sett. Oftast så kör jag 2 överkroppspass (rygg/axlar/bål) och 2-3 benpass/vecka. Utöver detta försöker jag köra lite cardio också även om jag tycker det är pisstråkigt, haha. Så detta är det som jag generellt gör varje vecka. Brukar lägga upp att måndagar och torsdagar är bendagar, och tisdagar och fredagar överkroppsdagar, och resten av dagarna varierar jag. Då hinner varje muskelgrupp återhämta sig innan det är dags att kötta på igen. Övningarna jag gör varierar lite från pass till pass. När det kommer till att bygga upp överkroppen har jag tagit hjälp av instruktörer för att komma på program/övningar som passar. Nu tränar jag visserligen utefter "mitt egna" program och övningar, men jag kan verkligen rekommendera att köra en PT-timme för att lägga upp ett bra träningsschema! På Actic är det gratis :) Generellt skulle jag säga att efter uppvärmningen så gör jag 4-5 olika övningar, då med 3-4 sets och 10-15 reps beroende på övning.

Har ni börjat använda nosgrimma igen? Sjukt snyggt iallafall!
Vi har aldrig slutat använda nosgrimma utan har gjort det när vi känner för det, av estetiska skäl. Nu har Anna oljat in alla träns och vill därför gärna att nosgrimmorna ska sitta på tränsen eftersom hon drar av dem efter varje ridpass, så att inte nosgrimmorna ska bli dammiga. Vi har våra nosgrimmor så extremt löst spända att de inte har någon inverkan på hästen ändå.

För typ ett år sen gick jag från lakto-ovo vegetarian till vegan och sedan dess har jag blivit mer och mer skeptisk till ridskolan jag går på. Den är inte av dålig standard på något sätt men jag känner mig inte Helt bekväm med ridskoleverksamhet i sin helhet och jag hade trivts mycket bättre med en egen häst där jag haft full kontroll, tyvärr finns inte den möjligheten. Vissa dagar ångrar jag att jag betalat terminsavgiften, andra dagar känns det ändå okej, så sjukt kluven. Hur hade ni tänkt i en sån situation? 
Jag kan absolut förstå dig! Vet inte om jag själv hade velat rida på ridskola idag heller, så länge den inte haft en extremt hög standard och bra hästhållning. Finns det möjlighet för dig att bli medryttare på någon häst som står hos en person du vet har en god hästhållning? Kanske kan det vara ett alternativ i så fall. Du kan ju i så fall träna för instruktör med den hästen så du fortfarande får själva lektions/träningsmomentet, samtidigt som du har mer kontroll över situationen :) 

Efter en ordentlig avramling, 2 frakturer och höger ben tillfälligt förlamat. Jag är nu livrädd för att rida igen.. Jag var barbacka och hade ingen kontroll under fallet, har försökt sitta upp igen men har skakat så mycket att hästen blivit spänd och allt har blivit värre. Hur ska jag börja om? (Har tillstånd av läkare att börja rida igen)
Fy så jobbig situation :( Vet själv hur det känns att vara rädd efter ett trauma, även om mitt trauma inte var så illa som ditt, och jag blev endast rädd för själva hopp-biten. Jag skulle i alla fall se till att sitta upp på en extremt snäll häst som inte bryr sig om ifall du är riktigt rädd/nervös eller inte. Sen också självklart på en ridbana/ridhus där du och hästen känner er trygga och där hästen inte blir spänd. Även rida i en sadel som du trivs i och känner att du har balans i är viktigt! Se till att ha en person som kan leda dig och kanske longera dig till en början, innan du känner dig tillräckligt trygg för att rida på egen hand. Jag tror inte det finns så mycket mer att göra än detta. Ta allt väldigt lugnt och i din takt. Bry dig inte om vad andra säger att du "ska" göra utan gör det du känner dig trygg med!

Brukar ni kolla på motiverande youtubekanaler? Själv gillar jag "Equestrian Motivations" kanal, och självklart alla andra kanaler som också gör motiverande videor ibland :D
Faktiskt inte! Jag har nog aldrig varit inne på en sådan kanal, men borde kanske börja :) Sen konsumerar jag så extremt lite Youtube (ingen alls nu på sommaren) så jag kollar generellt knappt någonting på Youtube.

Tror ni på svart magi, sierskor osv? Motivera! (Har ni någonsin försökt öppna ert tredje öga? Jag har aldrig vågat testa, men fett coolt om man kunde se andras framtid!🙈)
Hmm, jag tror nog att vi är lite kluvna till detta. Vi vill tro på det (precis som vi tror på det övernaturliga), men har svårt för att göra det, då det känns som om det är mycket lurendrejeri i den branschen. Har dock hört väldigt trovärdiga historier av kompisar, så det hade varit spännande att prova någon gång och bilda sig sin egen uppfattning. Jag har faktiskt inte ens någon aning om vad ett tredje öga är för något, haha. Överlag känner jag mig som en väldigt "icke-spirituell" människa som inte är mottaglig för speciellt mycket. Däremot får jag sömnparalyser typ hela tiden (så länge jag inte kontrollerar hur jag sover osv) och vad jag har förstått så är det ett tecken på att du "öppnar upp dig till en annan dimension", så vem vet... kanske skulle jag ha lite läggning för sådant ändå ;) 

Två bilder till från Djäknesundet! Vlogg finns för övrigt uppe på vår vardagskanal på Youtube :) 

/ Emma
Kommentarer
Erika säger:

Vad heter eran vardags kanal?

Svar: Emma & Anna Elfstrand :)
Emma Elfstrand

2018-08-03 | 08:08:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: