Svar på söndagsfrågor del 2

Vilka bett rider ni era hästar på? Både uteritt, hoppning osv?
Bella: Tredelat med fasta ringar på banan, rakt kimblewick i skog om vi rider mycket i galopp.
Boppen: I princip alltid tredelat med rörliga ringar.
Focus: Just nu enbart LG bridle (bettlöst).
Tage: Tredelat med rörliga ringar samt LG bridle (bettlöst).

Hej! Kommer ni att tävla Bella i dressyr någon gång?
Ja det tror jag att jag kommer göra även om hon är inköpt som hopphäst. Vi är ju riktiga allroundryttare och jag tycker det är kul att tävla både hoppning och dressyr, så när hon är starkare i kroppen och orkar hålla sig stadig i formen och kan hålla ihop galoppen mer så kommer jag garanterat anmäla till någon lätt klass :) 

Hur långt kan ni tänka er att åka för att träna 1 -2 ekipage? Har nu funderat på att ha som ett träningsläger där ett antal ekipage kan få anmäla sig och komma och träna under t.ex en helg hos er?
Max en timme om vi bara ska träna ett par ekipage :) Ja vi har faktiskt pratat om det och ska se till att det blir av! Kanske inte iår, men garanterat någon gång nästa år, kanske till sommaren!

Hur var er skoltid?
Lågstadiet och mellanstadiet var superbra för oss båda! I högstadiet tampades vi båda med låg självkänsla, men det var värst för mig (Emma) som blev mobbad i stort sett hela högstadiet av killarna i min klass. Jag och mina närmsta tjejkompisar blev mobbade, så jag hade ändå väldigt nära vänner hela tiden och var bra kompis med alla tjejer i klassen, men självklart är det ändå jobbigt att bli mobbad varje dag i skolan. Gymnasiet var kanon för oss båda :D 

Har ni använt thidemantygel, martingal eller liknande på någon av era hästar? Och vad var anledningen isåfall?
Nej det har vi inte gjort :) Vi hade martingal på Tage och Boppen i början när vi hoppade dem, men det var väl bara för att vi tyckte att det såg coolt ut och för att "man skulle ha det" när man hoppade, haha...

 

/ Emma


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: