Svar på söndagsfrågor del 2

Vad är ni mest rädda för i livet? 
Två saker: AI, och att någon närstående ska gå bort!

Har ni någon favorit"kändishäst" bland proffsryttarnas hästar?
Svår fråga! Just nu är vi faktiskt inte speciellt insatta i vad proffsryttarna har för hästar, men båda två tycker att Peders Hansson är himla vacker och hoppar fantastiskt fint! Han har verkligen blommat ut hos Peder och ser helt otrolig ut nu.

Om ni fick 10 miljoner kronor vardera, vad hade ni gjort för dom pengarna?
Emma: Jag är så snål så hade sparat mycket och investerat i företag/aktier. Sen hade jag nog unnat mig en riktigt bra resa också, och skaffat eget ridhus såklart!
Anna: Byggt ridhus, och kanske skaffat en till häst ;)
Vi båda hade även skänkt en hel del till någon välgörenhetsorganisation. 10 miljoner är väldigt mycket pengar som vi gärna hade delat med oss av till de som behöver!

Hur tänker ni med benskydd på era hästar? Har ni alltid skydd på eller har ni vissa skydd vid vissa tillfällen? Upplever ni att alla era hästar behöver skydd eller har ni det mest ut ifall att :)
Tage rids endast med skydd vid hoppning numera. När han fick sitt sår som vägrade läka så blev det automatiskt att vi var tvungna att sluta rida med benskydd, och sen har det hängt i eftersom vi märker att han inte behöver det. Bella rids med skydd där fram för säkerhets skull då hon har ett överben på ena frambenet som vi inte vill att hon ska slå i. Boppen rids oftast bara med skydd i fram, men även i bak vid hoppning. Endast för säkerhets skull ifall han skulle slå i sig. Focus rids oftast med skydd runt om eftersom han är den av våra hästar som inte riktigt har kroppkontrollen i skick alla gånger ;) Så kort och gott så rider vi oftast med skydd på alla, även om alla egentligen kanske inte behöver det, utan vi gör det för säkerhets skull. 

Händer det att ni rider med hörlurar?
Nej vi rider aldrig med hörlurar! Vill ha allt fokus på hästen när vi rider, och även på ljud/vad som händer i bakgrunden av säkerhetsmässiga skäl.

Vad är det bästa med varberg enligt er? Finns det mycket stall och ridklubbar runtomkring? Ska ev flytta till Varberg från Dalarna så skulle vara grymt med lite "inside information" haha. 
Det är en väldigt mysig stad som inte är "för stor" (vi är ju inga stadsbor direkt, haha) men att det ändå händer lite grejer där. Det finns både restauranger och nattklubbar, för att inte tala om de fina stränderna och det underbara havet! Vad jag har förstått så är hästkulturen kring Varberg (eller i Halland generellt) väldigt stor, med många stall och ridklubbar, samt bra veterinärer i närheten.

Hej! En fråga till Anna: Hur känner du dig nu i ridningen på Focus sen du första gången red honom? Menar så där i Focus ridning, dig själv, vad tycker du att ni har gått framåt med sen du första gången satt på honom? Jag tycker att ni har båda gått så mycket framåt och ni ser så himla fina ut tillsammans! Är så stolt över er!
Först och främst vill jag säga ett stort tack, vad gullig du är!
Det som hänt mest skulle jag säga är mentalt, kanske både hos honom och hos mig. Vi brukar försöka fota hästarna var tredje månad(alltså de som är nya för oss, så som vi gjorde med Abbe), men skulle vi göra det nu så skulle det antagligen inte vara någon skillnad alls nu jämfört med för tre månader sedan. Däremot börjar han verkligen bli en helt annan häst i huvudet, och det är så skönt! Det är egentligen det absolut viktigaste, för kroppen kommer sen tänker jag :) Sen börjar han bli finare i ridningen också helt klart, och framför allt så knäpper han inte av nacken som han gjorde i början. Han jobbar mer och mer i en hälsosam form, och om han tycker något är jobbigt så tar han fram näsan istället för att köra in den mot bogen, mycket bra! 
Jag känner mig mycket tryggare på honom nu än vad jag gjorde i början. Från start var jag helt trygg på hans rygg, men det dröjde ju inte lång tid innan han började ta sig ur sin bubbla och blev lite oförutsägbar under ridpass. Jag är fortfarande beredd på att han kan kasta sig för diverse "läskiga" saker men det är SÅ mycket bättre. Det känns som att vi tar myrsteg framåt, och ibland tar elefantsteg bakåt, men med massor av jobb, tålamod och kärlek kommer detta nog att gå vägen :) Han har lärt mig så in i helskotta mycket bara på dessa 7 månader tillsammans, så det ska bli spännande att se i framtiden hur mycket jag lärt mig av honom då. Bästa knasbollen <3 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Al?

Svar: Artificiell intelligens!
Emma Elfstrand

2018-08-02 | 14:37:15
Daniela säger:

Tycker också att AI är lite läskigt, jag har tittat på Jacksepticeyes playthrough av spelet Detroit: Become human, för er som inte tittat så kan jag dra storyn kort: typ alla människor har androids som hjälper till med t.ex husliga sysslor, som sköter jobb, de kan vara barnvakter, lärare, receptionister, poliser, sjuksköterskor osv. Eftersom de inte har några känslor så behandlar människorna dem som skit, som "lesser citizens". Plötsligt börjar några androider vakna till liv och dödar sina ägare (som misshandlat dem). Det här spelet är ett alternativbaserat spel, så man väljer om androiderna kommer vara fridfulla eller elaka mot människorna, jätteintressant spel. Kan rekommendera att se Jacks playthrough, lite svårt att dra hela storyn här :) men jo, lite läskigt är det allt!

2018-08-02 | 15:28:23
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com
Anonym säger:

Om ni är intresserade av AI och teknik finns ett sommarprat med Danica Kragić Jensfelt, professor i datalogi vid KTH.

2018-08-02 | 15:46:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: