Svar på söndagsfrågor del 1

Har ni några mål eller förhoppningar med vad ni ska göra med varje enskild häst under hösten? :) I så fall vad? Nej inte direkt, förutom att jag planerar att komma ut och tävla Bella, och förhoppningen är att det ska gå bra :) Vi vill också övertala pappa att tävla Boppen, haha. Anna får se om det blir tävling med Focus, annars kanske hon och Tage dammar av tävlingsstassen tillsammans ;) 

Har ni testat rida med en fårskinns padd? 
Vi rider med padd på alla hästar utom Tage!

Har ni smakat Fazers choklad? Vad tyckte ni i så fall? Fazer vs Marabou?
Om ni frågar Anna så svarar hon helt klart Marabou. Hon är ett riktigt Marabou-fan ;) Själv så tycker jag att Marabou är överskattat. Jag gillar faktiskt Fazers choklad bättre än Marabous. Fazers smakar mer mäktigt/chokladigt, medan Marabou mest är söt. Men den absolut bästa chokladen är som ni kanske vet... Delizie ;) 

Vad gör era hästar om dom blir rädda? Skenar, blir förstenade, stegrar... 
Det är väldigt olika i olika situationer och beroende på vilken häst. Tage blir oftast apatisk och stelnar till, men han kan också bli helt galen om han blir riktigt rädd. Bella blir sällan rädd. Hon kan stanna eller hoppa åt sidan på sin höjd. Boppen aka mesproppen rycker till hela tiden och kastar sig åt sidan samt kan få "eld i baken" om han blir rädd för något bakifrån, men han har aldrig skenat. Focus blir ofta apatisk men kan också kasta sig åt sidan.

Vilken av era hästar är räddast/fjantigast?
Boppen och Focus kommer nog på en delad förstaplats där. Dock är Boppen betydligt mer grundtrygg än Focus, men fjantighetsmässigt ligger de på samma nivå.

Låter ni era hästar vara ute när de åskar å blixtrar lr tar ni in dom då?
Nu har det inte åskat här på hela sommaren, men oftast så har vi hästarna ute oavsett väder. Vi har inte tillräckligt många boxar i stallet för att få in alla, och de har lösdrifter att gå in i.

Kan ni ha lite live på instagram ibland?
Jag och Anna diskuterade faktiskt detta här om dagen att vi måste bli bättre på det! Så svar, ja det ska vi ha :D

Jobbar du Emma fortfarande som HR konsult och vad handlar det om i praktiken? Och hur kom du på just det yrket?
Nej det gör jag inte och jag har faktiskt aldrig gjort det heller :) Jag ville först jobba med något som jag var utbildad till men sen insåg jag att det inte var lätt att få jobb inom detta, så då sadlade jag om till att jobba med hästar på heltid istället.

Hur brukar ni göra för att få hästarna i form och hur håller ni ihop dem och får dem att " Sätta sig " mer i gångarterna? 
Det finns egentligen inga genvägar, utan det gäller att skapa energi med skänkeln och sedan hålla ihop denna energi med resten av din kropp. Vi jobbar alltid mycket med övergångar och tempoväxlingar för att få ihop dem. Viktigt är att inte bli fast i handen, utan våga lätta av helt, ta ett nytt lätt stöd osv när du tar förhållningar. Detta tycker jag är en bra check på om hästen faktiskt lyssnar på din sits och orkar hålla ihop sig med styrka och balans än att du ska "dra" ihop den med tygeln och hålla hårt i den hela tiden.

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Älskar ni skrev på vilken häst som är fjantigast ”Dock är Boppen mer grundtrygg än Boppen”😂

Svar: haha! ;D
Emma Elfstrand

2018-08-07 | 08:39:38
Anonym säger:

Ni tar inte lengre med mina frågor.😓 VARFÖR???? Jag blir faktist lite ledsen när ni inte gör det! Desutom varde jag som skrev min fråga först!

Svar: Antagligen för att vi har svarat på den tidigare :)
Emma Elfstrand

2018-08-07 | 15:31:30
Anonym säger:

Den sista frågan var min wihooo, ska verkligen försöka men är inte så bra, rider inte så mycket i dressyr men ska börja nu, och jag fick höra att om en häst typ går för fort, att den typ går fort utan att man driver fram den så Kan ( vill bara observera att jag kan ha helt fel men jag har hört något i denna stil) att hästen lägger förmycket tygnd fram och kan därmed bli halt, nåt sånt. Så ja jag får bli lite bättre heh, vill inte ha en halt häst. Men kan inte ni skriva vad ni tror om detta, hade varit bra?

2018-08-07 | 22:18:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: