Svar på söndagsfrågor del 1

Vilken dag på veckan är eran favoritdag?
Anna: Jag älskar fredagar! Även fast vi inte har något 7-16-jobb mån-fre så är det något speciellt med fredagar :D 
Emma: Fredag, såklart!

Hur tänker ni kring säkerhetsväst? Slutade ni när ni fyllde 18 eller plockar ni fram dem ibland när ni ska rida en ny häst/rider ut på pigg häst eller liknande? 
Rider på ridskola som vuxen och har funderat på att skaffa en. Hur är det egentligen att rida i väst? Stelt? 
Tack för toppenblogg!!
Ja, vi slutade när vi fyllde 18 och innan dess hade vi den mest när vi var tvungna, typ på tävling och hoppträningar. Nu äger vi i ärlighetens namn inte ens någon säkerhetsväst... Det kanske är hur dumt som helst, men det har mest blivit till en vana att inte ha någon. Jag tycker man känner sig lite instängd och låst med väst, så det var väl just därför vi slutade med det, tyvärr. Skulle aldrig rida utan om jag hade hoppat terräng, eller en riktigt ung och oerfaren häst, men annars slarvar både jag och Emma med det... Tycker absolut man ska ha väst som barn/ung, och gärna hela livet, men just där är inte jag och Emma några bra förebilder. 
 
Är ni alltid så positiva och på bra humör som man ser i era youtube videos? Kommer ibland på mig själv med att klaga eller vara grinig, har ni några tips hehe? Ni får gärna göra fler ”hästarna testar” videos, den var så rolig!:) 
Haha nä, det är vi verkligen inte ;) Även vi har dåliga dagar(eller dåliga timmar på dygnet? Haha), men vi brukar se till att filma när vi känner oss på bra humör. Sen kan en ju aldrig vara på topp jämt och det är såklart viktigt att visa också, men vi vill i alla fall se till att hålla någorlunda bra energinivå när vi filmar, och vill absolut inte fejka den, så det är så det ser ut :) Åh tack! Tipsa gärna om vad hästarna skulle kunna få testa :D

Ska ni sälja Focus och Bella, och isåfall när?
Det är en fråga som är omöjlig att svara på, men just nu planerar vi inte att sälja, nej :) Någon gång i framtiden kanske det blir så, för vi kan inte samla alla hästar på hög och låta dem bli gamla hos oss. Men vi lever i nuet, och de är ju så himla unga än så det behöver vi inte tänka på på många år :D

Om ni hade varit tvungna att ge upp ridsporten och börja med någon annan sport, vilket sport hade ni valt då?
Anna: Jag hade börjat dansa! Tycker det är roligt, och vet inte om jag har någon fallenhet för det direkt, men det är det som lockar mig mest.
Emma: Jag har alltid sagt att "om jag inte hade ridit så hade jag satsat på bowling" så jag får väl säga det, haha. Jag är faktiskt ganska bra på att bowla trots att jag gör det typ 1-2 gånger om året, så jag kan tänka mig att med mycket träning skulle jag nog kunna bli bra på det. Plus att det är väldigt roligt :) Sen älskar jag överlag bollsporter också (inte att kolla på dock, haha)!

Kan ni skriva upp alla smeknamn ni har till alla era hästar?
Haha okej, nu ska vi försöka få med alla (har säkert glömt vissa namn):
Hurricane Belcheri: Bella, Bellis, Bellisen, Bellsie, Snällsie, Gnällsie, Bellsie Snällsie, Bellsie Gnällsie, Gnällsan, Snällsan, BellsiBus, BellsSnälls, BellsGnälls, Bellsan, Bells.
Hale Bop: Boppen, Bopps, Boppis, BoppsTops, Boppsie, Boppan, Bopp, Bopput, Bopput Galopput, Boppsie Toppsie, BoopsToops, Boppsie Galoppsie, Topsen, Tops.
Catago: Tage, Tagis, Taggen, Taggsie, Taggbollen, Taggiebollen, Taggie, TagFag, Taggsen, Tåågah, Tagis Bananis, Rödtotten, Rödis, Tag, Taggsie Baggsie, Tagg.
Focus: Foci, FociToki, Tok, Token, FoocSnook, Snook, Snooken, Toccan, Tokis, FookTook, FociSnookie, Gulis, Spetan. 
Ja, vi har ett mönster som ni kanske ser, haha. Alla kallas ju dessutom för "Dooos"/"Dooosie" osv också, men det vet ni säkert redan ;) 

Hur många timmar uppskattar ni att ni jobbar per dag? Räknar ni in ridningen/hästarna i erat jobb (jag tänker på när ni filmar vloggar och liknande)? Är det lätt att sortera vad som är jobb och vad som är hobby/livsstil?
Väldigt bra fråga som är ganska svår att svara på! Det vi räknar som jobb är när vi gör någonting som vi direkt eller indirekt kommer tjäna pengar på, eller som måste göras i företaget (exempelvis bokföring och liknande datajobb). När det kommer till hästarna räknar vi inte in ridning som jobb förutom när vi filmar, eftersom vi kommer tjäna pengar på det senare. Med vår livsstil är det helt klart svårt att sortera vad som är jobb och inte. Vi brukar dock försöka se till att ha filmat allt som behöver filmas osv under veckodagarna, så vi kan vara mer lediga på helgerna. Undantag blir såklart om vi har träningar/aktiviteter på helgerna som behöver filmas, eller om vi anordnar aktiviteter själva. Räknar man med vårt vanliga arbete + vårt ideella arbete i ridklubben så är det knappt några dagar alls som vi är lediga varje månad, men vi jobbar inte heller 8 timmars arbetsdagar under veckorna :) Vi har det ganska lugnt just nu, men det kommer bli betydligt mer arbete när vi kommer kunna börja sälja våra leggings (och så småningom också andra grejer)!

 
/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Ni skrev bellsie tre ggr

2018-08-29 | 19:47:55
Hilda säger:

Hahahhahahah min ponny som hette Bella kallade jag också för Bellsie gnällsie eller Bella gnälla 😂

Svar: haha kul!
Emma Elfstrand

2018-08-29 | 21:22:03
Matilda säger:

Kallade ni inte Tage och/eller Boppen för Suuzie och Suuzen också?
Känner igen mig i det där med namn. Min stackars pojkvän har fått extremt många smeknamn.. Även bilen har åkt på ett gäng. Finns verkligen inte någon logik bakom de flesta, smeknamnen bara finns där efter ett tag. ;)

Tack för en härlig blogg och framförallt en fantastisk youtubekanal!

Svar: Haha jo justdet! Har inte gjort det på ett tag så det föll i glömska ;) Haha eller hur, det är så roligt! Åh tack snälla :D
Emma Elfstrand

2018-08-30 | 22:30:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: