Svar på söndagsfrågor

Grattis till bröllopet! 
Har ni någon ny information att släppa ang era ridleggings? 😊
Tack snälla! De är under produktion as we speak, så nu är det på G i alla fall. Kan inte ge er något exakt datum tyvärr, eftersom det ska skickas(vilket tar typ 2 månader dessvärre...) och det som ni kanske förstår tar ett tag att sy upp 2000 par leggings. Håll ut kära ni, haha <3
 
Brukade ni kolla på ponnyakuten när det kom på tv?
Yes, vi kollade på alla säsonger! Dock tyckte vi det blev lite tråkigt ju fler säsonger som kom, för det var ju samma problem och lösningar på ett ungefär som dök upp. Ett bra program som vi fick en del bra tips ifrån :)

Vilka raser är alla era hästar? Grattis till bröllopet!
Tack! Boppen och Bella är Svenska varmblod(SWB), Focus Holländskt varmblod(KWPN) och Tage Danskt varmblod(DWB) :)

Har ni haft problem med akne eller liknande? Hur ser er hudvårdsrutin ut? Hoppas bröllopet var lyckat!
Nej, vi båda har varit ganska skonade från finnar och akne. Det är klart att hyn inte alltid är på topp, och finnar har vi haft(och har), så ingen porslinshy här inte. Vi kanske kan göra ett eget inlägg med vår hudvårdsrutin, så kan vi visa lite mer ingående med bilder och sånt! 
 
Ungefär när brukar ni börja täcka era hästar?
Jag tycker det är så svårt att säga exakt temperatur eller så, för vi brukar alltid gå lite på magkänslan. Än så länge har de klarat sig fint utan täcke, men snart kanske vi får slänga på ofodrade regntäcken vid nederbörd. De har ju dock lösdrifter att gå in i så de brukar använda dem :) Sorry för dåligt svar, men det är svårt att ge något rakt svar, haha.

Detta kanske är en konstig fråga och inte riktigt en söndagsfråga men: 
Är hakar på tyglarna starkare än vad det är om man bara har vanliga läderstoppar fram? Vad tror och tänker ni?
Jag skulle spontant säga nej, för jag tänker att en hake väl sitter fast "lika hårt" som läder... Lädret kan nog inte svikta så mycket att en hake skulle anses som betydligt stummare. Men det är bara mina spontana tankar! Vad tänker ni?
 
Ha en skimmel eller skäck?
Skimmel! Det finns väldigt många fina skäckar, men jag kan tycka att det i vissa fall är en rätt rörig färg. Så jag hade valt skimmel, även fast det innebär mycket underhåll av pälsen och taglet ;)

Emma och Norton a.k.a Pricken, en häst med mycket häftig teckning! 

/ Anna
Kommentarer
Jolin Berg säger:

Tyvärr har jag fått uppleva att martingal'ar/förbyglar som man fäster med hake istället för läderrem gått av efter ett tag, därför tar jag alltid av spännet och sätter alltid fast mina hjälptyglar (om jag har några på min häst) med läderremmen istället. Så jag undviker allt som har med hakar när jag rider, framförallt med min häst som gör allt för att få av mig om jag hamnar i obalans. Skulle en tygel gå av hade min häst skickat mig till Haparanda 😂😂 Även tråkigt om det skulle gå så på en tävling med antingen tyglar eller hjälptyglar

Svar: Ja, det kan ju absolut hända, men jag tolkade frågan ifall själva tygeltagen blir hårdare med hake istället för läder :) Haha fy! Hoppas du slipper att tyglarna går av för säkerhets skull! ;D
Emma Elfstrand

2018-08-21 | 09:05:38
Bloggadress: http://jolinberg.com/
Anonym säger:

Rider oftast då med hakar ist för läder, för har ett par vita gummityglar som är så otroligt mycket skönare än mina andra tyglar, och skulle dem gå sönder, min polle skulle inte göra en big deal av det, bara att stanna o käka gräs (hehe). Men ska kanske börja tänka till lite där. Men tror fortfarande att jag kommer använda hakar. Läder kan ju också gå sönder, och så. Hade ett träns som skulle va typ " best quality " efter 1-2 månader var nosgrimman helt sönder.. Och Ja emma, du har tolkat det rätt.

2018-08-21 | 14:58:30
marica säger:

Det är en konst att hålla en skimmel vit, allra mest inför tävling ;)

2018-08-22 | 06:37:57
Bloggadress: http://nouw.com/maricalindberg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: