Svar på fråga

Hej kul att höra er planer för hösten med hästarna! En sak som jag tänkt på ett tag bara, det är att ni alltid pratar bara vad ni vill med hästarna. Tex sa ni "planen är att stärka upp henne" "träna på att han ska göra si och så" Men ni säger aldrig vad ni som ekipage ska träna på. Ni säger aldrig "Jag vill blir bättre på det här och det här" ofta har man ju som ryttare också saker man behöver träna på, inte bara hästarna som ska bli bättre utan även ryttaren.

Anna: Grejen med mig är att jag vill förbättra typ... Allt! Haha. Nog för att jag är en glad amatör, men jag vill faktiskt också utvecklas. Jag får säga att jag är ganska nöjd med att jag är ganska så mjuk, och det är ofta något som jag får bra på på tävling också, att jag rider mjukt. Sen har jag en bra blick också, och sitter sällan eller aldrig och stirrar ner i hästens man. 

Jag vill utveckla min sits, och kanske framför allt själva sätet och skänklarna. För tillfället har jag en sadel som jag inte trivs i, så planen är att skaffa en ny nu i september/oktober eller när det nu passar, man får ju anpassa sig efter när sadelutprovarna kommer hitåt. Den inbjuder till stolsits, vilket gör att jag hamnar på bakvalvet och sadeln upplevs nästan för trång i och med det. Självklart försöker jag varje pass att tänka på min sits och träna på det så att jag blir starkare, men jag tror att jag kommer känna mig ännu mer motiverad till sitsträning när jag har en sadel som jag trivs i också. 

Utöver det så vill jag gärna bli starkare i sadeln också. Tyvärr är min motivation till gymmet väldigt låg, och har egentligen varit det ganska länge. Jag skulle behöva bli starkare i bålen framför allt, få en bättre hållning och bättre kondition. Måste försöka hitta ett roligt träningssätt, för just nu känns det inte skitkul att gå till gymmet, även om jag faktiskt tar mig dit. Haha. Så starkare behöver jag bli, och bättre sits vill jag skaffa mig. 
 
 
Emma: Precis som med Anna så är det mycket jag vill bli bättre på! Generellt så tycker jag att jag rider mjukt och effektivt, och jag är bra på att känna in hur hästen behöver ridas och kan anpassa mig till den. Min styrka är att jag sällan blir frustrerad i sadeln om hästen har en dålig dag, utan då anpassar jag mig, rider effektivt och nöjer mig med att det kanske känns 50-70% bra mot slutet av passet istället för 90-100% bra. Däremot kan jag snarare bli irriterad på mig själv om jag har en dålig dag eller mesar i ridningen, men detta låter jag inte gå ut över hästen utan då får jag analysera det efteråt istället.

När det kommer till ridning tycker jag egentligen att jag är bättre på dressyr än hoppning, ironiskt nog nu när jag köpt en hopphäst ;) Egentligen är jag ingen dålig hoppryttare, utan jag har rätt bra känsla för hinder, men jag är ganska mesig och har därför bättre självförtroende i dressyren. Jag vet att när jag får komma igång och hoppträna regelbundet och hoppa minst en gång i veckan så kommer jag att känna mig säkrare i hoppningen också, så det är mitt största fokus nu under hösten. Att lära känna Bella och verkligen ge mig fan på att bli en bättre hoppryttare igen. När jag red Boppen innan han och jag skadade oss för massor av år sedan så red jag riktigt bra och tränade trots allt på 130-höjder, så någonstans där inne finns det.

Det som jag känner är mitt huvudfokus nu i höst förutom den mentala biten är att träna upp bättre balans och kroppskontroll i hoppningen också. Jag är van vid hur Boppen är att rida och känner mig säker i min sits osv där, men jag har inte riktigt hittat det på Bella ännu utan behöver träna upp det för att underlätta för henne så mycket som möjligt i hoppningen. 

Nu har jag kört igång ordentligt med min gymträning igen efter en väldigt slapp sommar, och jag hoppas att det kommer ge utdelning snart igen i sadeln. Min bröstrygg och mina axlar har alltid varit väldigt svaga, precis som min bål, så fokus är att bygga upp dem vilket i sin tur kommer underlätta ridningen.
 

/ Emma och Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Tack för att ni delade med er, det var roligt att läsa era svar på min fråga! Håller verkligen med om när jag läste det, att du Anna har en bra blick och inte sitter och tittar ner hela tiden, och du Emma verkar vara duktig på att se avstånd i hoppningen! Hoppas ni hittar en bättre dressyrsadel, det är ju guld värt med en bra sadel både för sin egen sits och inverkan men också såklart för hästen om man får en bättre sits i den. Lycka till med era planer för hösten! Kram

Svar: tack snälla du! kram
Emma Elfstrand

2018-08-15 | 20:50:49
Anonym säger:

Hej. Vill bara fråga hur det går med ridbyxorna? Både jag och min dotter väntar ivrigt på att kunna beställa 😀. Mvh Magdalena

Svar: Hej! De är under produktion just nu så tyvärr kommer det dröja ett litet tag till innan de går att beställa :)
Emma Elfstrand

2018-08-16 | 04:54:50
Anonym säger:

Angående träningssätt, vad tycker ni om cykling, antingen på det gamla hederliga sättet eller spinning på gym? Jag är cykelfantast själv och måste säga att det är en väldigt allsidig träningsform om man vill att det ska vara det! Sen får man väl komplettera lite med ryggträning men ändå. Kanske nåt att testa ifall ni inte gjort det redan?!

Svar: Jag brukar cykla ibland på gymmet och gillar det, förutom att man får så ont i röven efter ett tag haha :)
Emma Elfstrand

2018-08-16 | 19:24:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: