Revansch!

Igår hade jag verkligen inget flyt alls i ridningen. Tage blev störd av ett rådjur som bestämde sig för att kuta omkring när vi red, och med Focus kändes det som att inget stämde. Idag däremot, så gick båda killarna väldigt bra!

Jag red Focus först, och vi tränade mycket på övergångar och tempoväxlingar precis som varje pass, men också lite förvänd galopp och olika volter/bågar i alla gångarter. Red bland annat på en så liten volt vi kan i dagsläget(kanske 11-12m i diam.) i galopp, och det gjorde han bra! Försvarade sig lite genom att tippa huvudet något, men annars höll han takten och formen fint. Förvända satte vi också bra idag, och han kändes lugn och avspänd. Heeeelt raka motsatsen från igår när ALLT runt och i paddocken ville äta upp honom ;) 

Tage red jag igenom LB:1 på, i dressyrsadel och dressyrstövlar. Nog för att jag älskar dressyrstövlar för att det ger ett bra stöd, men Tage är fasen svår att sitta på ändå... Haha! Han skötte sig hur som helst fint, och det var inga större problem med programmet. Travlängningarna är väl egentligen det svåraste, för antingen tar han saken i egna hovar och rejsar iväg, eller så blir det lite lamt. Resten gick fint tycker jag :D Börjar allt bli lite tävlingssugen ändå, haha.

Emma red Boppen, och han kändes bättre idag! Vi har som sagt känt att han tappat bakdelen lite nu efter skadan, men det verkar som att han börjar stärka sig igen. Han såg fin ut! Emma sa att han kanske kändes lite lång och något stel, men det är ju inte så konstigt. De gjorde bland annat Emmas favoritövning som ni kan se på vår gemensamma Instagram - Systrarna Elfstrand. Bellisen fick vila för att ladda upp inför morgondagens hoppning!

 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: