Premiärhopp på Bellis!

Idag har jag gjort något jag aldrig gjort förut, nämligen hoppat Bella! Eftersom Emma är lite smått skadad för tillfället så fick jag ta över tyglarna ;) Väldigt roligt! Vi hoppade en linje med studs - tre galoppsprång - oxer - tre galoppsprång - studs. Nyttig övning som donnan gjorde med bravur. Får säga att hon var sjukt rolig att hoppa! Som en piggare Boppen med mer bjudning mot hindren. Så duktig tjej som även jag känner mig trygg med. Hon kommer bli riktigt härlig när allt annat sitter för just nu är hon lite svårsvängd, haha. Inte så konstigt, hon är ju inte så rutinerad och stark än :) 

Sen har jag också ridit Tage som även idag var en riktig stjärna, haha. Bara stjärnor i stallet för tillfället ;) Jag red honom på det nya bettlösa, och även han gick toppen på det! Vi red igenom LB:1 lite för skojs skull och under lättridning(kan fasen inte sitta ner på honom längre haha...) och han var toppenfin. Kan erkänna att jag blev lite tävlingssugen! 

Emma red Boppen medan jag red Tage och hon tyckte att han kändes fin, men han tappar bakkärran lite ibland. Kanske inte så konstigt med tanke på att han stått några veckor nu, förmodligen tappat en del styrka och kanske känner sig lite stel. Hon gjorde ett byte åt varje håll, för bytena brukar vara ett väldigt bra kvitto på honom ifall han känns OK eller inte. Vi får ta det försiktigt med igångsättningen bara och vara vaksamma så han inte verkar ofräsch på något vis :) 

Focus fick sig lite mental träning idag! Vi gick över en bom både in till stallet, ut från stallet samt i paddocken. Jag släppte honom helt lös också och då gick han självmant fram till bommen, undersökte den med hovarna och klev över den. Alltså duktiga killen!! Tänk vad han utvecklats sen han kom ändå. Han fick massor av godis <3

 

Nu ska jag åka hem och duscha, och ikväll kommer en kompis hem till mig för tacomys. Så härligt! Ha en fin fredagkväll allihopa :D

/ Anna
 
Kommentarer
Malin säger:

Ni är så fina ihop, du och Tage! :D
Vad är det för ridbyxor? De är väldigt fint beiga ^^

Svar: Åh, tack! :D Byxorna är från Gekås, Milton är märket :)
Emma Elfstrand

2018-08-03 | 19:23:50
Anonym säger:

Kul att du har hoppat Bella och att Focus är så duktig nu!

2018-08-03 | 21:51:56
Sanna säger:

Ett tips på hästar som är rädda för hinder och bommar, ha en trygg häst framför, så du utnyttjar att de är flockdjur :-) tex boppen. Gör alltid så när jag rider in unghästar och de ger ett fint självförtroende :) kul att det går bättre med honom :)

Svar: Ja så gör vi ibland också, men jag vill att han ska våga själv och bli lite självständig också liksom :) Han är ganska beroende av flocken över lag så jag försöker träna bort det lite successivt.
Emma Elfstrand

2018-08-04 | 07:05:50
Erika säger:

Jag undrar vad ni tycker om att ge godis till hästarna efter ridpass och när den har varit duktig!? För jag gär altid godis till hästen efter ridpass! Jag undrar att om jag ger så om jag nogon gång inte ger så börjar den tigga? FÖR DETTA VILL JAG INTE ATT SKA HÄNDA!

Svar: Tycker det är okej att ge hästen godis efter ridpass! Ett tips är att ge i hink/krubba, för då slipper det bli tiggeri. Så har jag upplevt det i alla fall :D
Emma Elfstrand

2018-08-04 | 08:40:54
Erika säger:

Tillegning hur gör ni?

Svar: Förstår tyvärr inte vad du menar med din kommentar :(
Emma Elfstrand

2018-08-04 | 08:41:45
Mai Mina. säger:

Hei undrar om ni kan komma til Norjge en gong. OCH hvis ni kan det kan ni dra til Sandefjord?
Eller om ni kan gjøra en snakka norska challenge på heste kanalen. Jag er egentlig norska men jag har Kollat på er två i 2 och et halft år. Så jag har lart meg at prata svenska.
🇳🇴+🇸🇪=🇳🇴🇸🇪

2018-08-15 | 13:38:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: