Om jag hade haft en cheat day

Som ni säkert vet så käkar jag endast vego sen ungefär två år tillbaka. Jag började som ovo-laktovegetarian och successivt har jag blivit mer och mer helvegetarian. Idag äter jag till 98% helvegetariskt (fuskar med vanlig choklad någon gång i veckan, samt när jag äter ute och det inte finns något bra veganskt alternativ). Även om jag älskar vegomat så finns det såklart vissa saker som jag saknar från min tid som köttätare, och i det här inlägget tänkte jag leka med tanken på att jag skulle ha en cheat day där jag fick äta vad jag ville. Då hade jag ätit det här:

♥ Limpmacka med kaviar och Oboy. Det här kanske låter helt sjukt, men det är typ det jag saknar mest. Det är så fruktansvärt gott med en söt limpa, salt kaviar på den, och att skölja ner det med ett riktigt sött glas Oboy.
♥ Grillad lax med potatis och kall sås. Jag har aldrig varit den som gillar köttbitar, men däremot har jag alltid älskat fisk. I synnerhet grillad lax. Det är så fruktansvärt gott tillsammans med kokt potatis och en kall sås. Helst av allt skulle jag nog ta en kall dipsås på gräddfil (de blir tyvärr godast så), kanske sourcream and onion-dipen. MUMS.
♥ Smörgåstårta. När jag var liten så hatade jag smörgåstårta, men jag lärde mig äta det och i vuxen ålder så har jag älskat det! Det är så gött med en krämig smörgåstårta med räkor som topping. På kalas när det bjuds på smörgåstårta är jag alltid så nära på att haverera, haha. Ni kanske anar ett havstema i min cheat day btw? Jag tänkte ta och bryta det nu...
Falukorv i ugn med mos. Det enda icke-fiskiga som jag skulle äta på min cheat day hade varit Erikssons falukorv. Jag saknar falukorv i ugn med potatismos så jäkla mycket. Typ godaste husmanskosten ever! Även om viss vegokorv kan vara ganska god så finns det ingen som kommer upp i samma nivå som Erikssons alla korvar.

Bildresultat för smörgåstårta
Lånad bild från zeinaskitchen.se som för övrigt har sjukt många bra recept!

Ni som också käkar vego, om ni hade haft en cheat day, vad hade ni ätit då?

/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Är faktiskt inte sugen på att "fuska" mestadels för mig själv. Det har ju varit gånger när familjen ätit någon saftig innerfilé biff och man känner lukten, men om jag skulle ätit det då tror jag nog att jag skulle känna mig svag och dåligt

Svar: Ja det är samma här! Även om det kanske inte hade varit hela världen om en fuskat någon gång/år så är det ju en principsak att låta bli :)
Emma Elfstrand

2018-08-23 | 16:51:04
Mika säger:

Visst kan man sakna vissa saker, men nä skulle ändå inte vilja äta dem.
Det jag kan sakna ibland är saltrulle, det är rena rama tidsresan tillbaka till barndomen. Färsk tonfisk filé kan jag också sakna ibland.

För att göra det något enklare så händer det att jag äter vego, exempelvis qourn produkter nån enstaka gång. Annars håller jag mig till min växtbaserade kost.
Blir enklare och enklare nu när det kommer så många nya spännande produkter som är växtbaserade.

Svar: Verkligen! Det är kul att marknaden ständigt utvecklas :)
Emma Elfstrand

2018-08-23 | 18:33:16
Anonym säger:

Varför är du vegan/vegetarian? För miljön? För djuren? En blandning? :) skulle du kunna äta lax om den är vildfiskad?

Svar: Egentligen endast för djurens skull, men med tiden så har det blivit en blandning av min egen hälsas skull, miljön, men såklart främst för djurens skull :) Nej det skulle jag inte kunna göra.
Emma Elfstrand

2018-08-23 | 18:45:08
Anonym säger:

Ost och vissa såser/dressingar

2018-08-23 | 18:56:08
Ann säger:

Håll utkik efter tångkaviar om det finns i nån välsorterad butik! Nu har jag inte ätit kaviar på 20+ år men det smakar iaf som jag minns det.

Svar: Ja jag har tänkt försöka hitta detta ;D
Emma Elfstrand

2018-08-23 | 19:47:45
Anonym säger:

Bacon! Å jösses det vill jag minnas var gott. Falukorv och kebab...
Inte ätit animalier på snart 9 år och kommer aldrig göra igen, men ibland kan man längta lite 😄

Svar: Ja bacon gillade jag också! Oj jäklar vad grym du är :D
Emma Elfstrand

2018-08-24 | 16:22:55
Anonym säger:

Kebab och bacon!!

2018-08-24 | 17:16:18
Anonym säger:

Vissa chipssmaker typ chipotle/bbq och liknande som de envisas att använda mjölk/ostpulver i saknar jag ibland, är chipsfanatiker :)

2018-08-26 | 19:30:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: