Lyckad hoppning och pay and jump-dags

Ikväll ska vi ha pay and jump, och roligt nog så har vi ungefär 90 starter anmälda! Sjukt många och sjukt kul, men också lite stressigt eftersom vi måste vara ännu mer effektiva och hålla uppe energin och koncentrationen i många timmar. Sen hoppas jag att ljuset är med oss hela kvällen också, haha.

Jag och Sara som står uppstallad hos oss passade i alla fall på att hoppa våra hästar i morse på banan som jag och Anna byggde fram igår. Detta är den första långa och ordentliga banan som jag har hoppat med Bella, och det var kämpigt kan jag säga! En lång bana där hinder kommer fort är inga problem på Boppen som är så extremt lättsvängd och alltid lyssnar fram/tillbaks när jag vill, men på Bella är det betydligt svårare just nu.

För det första är jag inte van vid att hoppa så pigga hästar som henne, så det är svårt för mig att hålla om med skänkeln och skapa tryck utan att hon drar iväg. Ibland biter hon fast och blir stark medan hon ibland är väldigt lätt i handen. Ibland lyssnar hon inte fram direkt för skänkeln, och ibland är hon väldigt känslig. Styrkefrågor som vi jobbar med dagligen, men jag behöver bli bättre på att anpassa min ridning efter henne också helt enkelt. Hon ger i alla fall ett jäkla självförtroende i hoppningen för hon skulle aldrig banga utan älskar verkligen att hoppa! Finliret tar vi sen ;) 

Anna fotade oss idag och jag kommer bjuda på fler bilder på bloggen de kommande dagarna!

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: