Gymnastikhoppning

Idag stod det gymnastikhoppning på schemat för 3 av 4 hästar. Focus fick knalla över en bom, så det är väl lite gymnastik för honom också förvisso, fast mer för huvudet än kroppen. Hihi <3

Vi började med att hoppa Boppen och Bella. Jag red Boppen, och först kändes han jättemärklig att rida. Kan inte riktigt förklara hur, men han kändes skum. Fortsatte att rida lite till och då släppte det och han blev istället superfin! Efter att ha värmt upp i alla gångarter så tog vi och hoppade studs i båda varven, och sen red vi igenom en gymnastikserie några gånger i varje varv. Det är samma som jag och Bella hoppade, så spana in den videon HÄR om ni är sugna på att veta mer om hur vi ställde upp allt. Han kändes i vilket fall väldigt fin! Relativt avspänd, hoppade väl och någon gång "älgade han på" lite väl mycket så vi rev. Men annars var det tipptopp!

Bella var lite brötig och pigg med Emma idag, haha. Jag tror att donnan kanske är lite trött i kroppen, för jag red ut på henne igår och då var hon så sjukt pigg och stark, trots att jag red på kimblewickbettet. Hon skötte sig väldigt bra ändå dock! Hon är väldigt härlig som lär sig snabbt av sina misstag. En gång så sprang hon på lite väl mycket mellan ena studsen och oxern så hon rev, och nästa gång höll hon tillbaka lite mer och rättade sig. Kloka lilla Bella!

Sen var det Tages och Focus tur, och Tage fick studshoppa lite över tre studs. Han var väldigt glad över det, haha. Superpigg och hoppade studsen väl. Rundade ryggen ordentligt och tog i med de små bakbenen. Emma red Focus faktiskt, och de två passar inte som handen i handsken, om jag säger så ;) Emma tycker det är svårt med hästar som inte riktigt är framme för skänkeln och som inte är så ambitiösa(jag tror att Focus kommer bli ambitiös dock, men det dröjer nog ett tag innan han är helt trygg och starkare). De skrittade över en bom flertalet gånger och jag tyckte ändå att han såg fin ut :) 


Här kommer en liten filmsnutt som vi lade upp på vår gemensamma Instagram på Bella och Boppen.
 
/ Anna

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: