Gårdagens träning

Igår var det dags för höstens första hoppträning för Sten. Som vi har längtat! Nu i höst så rider jag & Bella och pappa & Boppen i samma grupp roligt nog.

Det blev en liten mjukstart då det är många hästar som kanske inte direkt har hoppat så mycket under sommaren. Skönt tycker jag! Vi hoppade i alla fall lite linjer där det krävdes lydnad för att sedan avsluta med mer bana. Bella var riktigt fin igår :) Spänd för dörrarna i ridhuset till en början, men var otroligt härlig att rida i övrigt. Mjuk i munnen och tog förhållningarna bra även om hon hade energi, och jag fick med henne bra i de allra flesta svängar, vilket kan vara svårt de dagar hon blir het. Förutom detta så hoppade hon riktigt väl, kanske en smula för bra i början av passet, haha. Hon behöver lära sig att spara lite på kraften till de större sprången tror jag ;) Nej, men en otroligt härlig känsla fick jag och jag är nöjd med min egen ridning också. Det känns som om poletten börjar trilla ner på henne. 


För pappa och Boppens del gick det tyvärr inte lika bra. Pappa har inte ridit något på i princip hela sommaren, och har definitivt inte hoppat ett hinder sen juni, så han lyckades flyga av Boppen 3 gånger. Snacka om rekord! Jag flög knappt av Tage 3 gånger på vår tid, haha. 

Anledningen till avramlingarna var att pappa satte upp en alldeles för dålig galopp i kombination med att han hoppade före. Boppen kräver mycket drivning och att man samtidigt orkar hålla ihop den stora kroppen, vilket inte pappa gjorde igår. Hoppning och ridning är verkligen en färskvara så när pappa är igång igen ska det nog gå bättre :) Video kommer på lördag och då får ni se alla avramlingar + ridning.

/ Emma

Kommentarer
Anonym säger:

Blir ni inte superoroliga/rädda för er pappas skull vid avramlingar? Trots allt som lite äldre så kan det gå illa, jag är själv 40+ och hade nog slagit ihjäl mig om jag ramlat av nuförtiden. Hoppas det går bättre nästa gång!

Svar: Jo självklart blir vi det! Som tur är brukar han klara sig fint när han ramlar av och har för det mesta en bra fallteknik. sen var dessa avramlingar väldigt långsamma till skillnad från Tages som går fortare och brukar sluta värre för ryttaren :/
Emma Elfstrand

2018-08-16 | 19:20:11
Erika säger:

Hoppas att det gick bra!

2018-08-17 | 08:38:08
Bea säger:

Kul å vara igång med träning igen 😊 Hoppas det gick bra å att det går bättre på nästa träning för honom! 🌼

2018-08-17 | 11:33:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: