Fina hästar!

Det känns väldigt skönt att avsluta den här arbetsveckan med 4 riktigt fina hästar :) Tage och Boppen fick sig en uteritt och då det har regnat så mycket höll vi oss till skritt och trav eftersom det var blött och halkigt. Båda två kändes fräscha och fina i alla fall.

Efter lunch var det Bella och Focus tur. De gick ett dressyrpass på banan, och när vi började rida var det toppenfint väder, men det slog om på några minuter och blåste upp till världens regnoväder istället. Som tur var så var vi klara med passet så vi fick kasta oss in i stallet. Stackarna blev jätteirriterade på regnet och blåsten och ställde sig med rumpan emot det... så söta. 

I vilket fall som helst så var båda två kanonfina idag. Anna jobbade mycket på att Focus skulle vara avslappnad. De red mycket skänkelvikningar i skritt, och i traven övergångar till skritt, samt mjuka bågar. I galoppen red hon mest tempoväxlingar. Ett väldigt basic pass men han såg så himla avslappnad och fin ut. Roligt att se :) 

Även Bella kändes kanonfin idag. Det är så roligt med henne för jag känner verkligen hur hon utvecklas hela tiden. När hon kom så var hon väldigt svag i galoppen och det gick knappt att inverka något på henne där när det kom till både tempoväxlingar och vändningar utan att hon drog iväg och bara blev stark. Galoppen blir bara bättre och bättre, och nu börjar jag till och med kunna leka endel med den. Visst är hon fortfarande svag, men hon kan samla sig litegrann, och hon kan länga galoppen och sedan komma tillbaks igen utan att jag förlorar kontrollen. Dessutom kan jag nu flytta in och ut henne på volt för den sidförande skänkeln i galoppen utan att hon dundrar iväg. Till och med i vänstergaloppen som är hennes svagaste galopp lyckades jag flytta in henne på en volt så liten som kanske 12-13m och sedan flytta ut henne för skänkeln igen, med en kanonkänsla. Jag är så stolt över den hästen för jag märker verkligen på henne att hon alltid gör sitt yttersta även när hennes kropp inte riktigt orkar. Ser så fram emot att se vart hon är i ridningen om säg... ett halvår. Då tror jag att hon kommer vara helt fantastisk att rida på marken!


Nu tar jag och Anna helg :) Hoppas att ni får en fin sådan allihopa!

/ Emma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: