Våra tränare

Jag är så himla glad över att äntligen träna regelbundet för tränare igen. Det var längesedan jag gjorde det eftersom Boppen varit skadad i perioder hur mycket som helst, så precis när vi har kommit igång har han i princip blivit skadad igen. Nu när vi har tränat såpass mycket känner jag att vi båda äntligen börjar komma igång i lite ordentlig form igen :) 

Just nu rider vi för två tränare regelbundet (generellt varannan vecka hopp/dressyr) och det är Sten Lindgren i hoppning och Miranda Kedbäck i dressyr. Jag är så himla nöjd över att träna för dessa personer, för de passar både mig och Boppen väldigt bra i vår träning. 

Sten tränar jag för i hoppning och han är en rutinerad tränare. Roliga och nyttiga övningar, blandat gymnastik/lydnad med mer banhoppning. Sen har vi en härlig stämning på våra träningar. Även om jag skärper till mig på träning för tränare jämfört med när jag rider hemma så kan vi fortfarande skoja till det när det blir fel eller när jag krånglar till det. Han kallar mig för "fröken perfekt" till exempel, haha... Så det tränar vi mycket på, att jag ska våga släppa kontrollen lite, men det är inte lätt. Kommer fortsätta träna för Sten även med min nya häst, när jag behagas hitta den ;) 

Miranda tränar både jag och Anna för, och hon har verkligen gjort underverk för både Focus och Boppen. Även om hon är så ung (25 år) och av förklarliga skäl inte har så mycket erfarenhet av att vara tränare som exempelvis Sten så är hon riktigt duktig på detta. Dessutom är hon en av få dressyrryttare på såpass hög nivå som vi känner att vi delar värderingar med. Hon ser hästarna som djur och inte maskiner, liksom. Träningen ska vara hållbar(bra form som hästarna själva söker sig till), inga quick fixes utan vi går från början med allting utan fokus på att det ska se snyggt ut, osv. Hon är en så imponerande ryttare som istället för att köpa svindyra hästar bara för att tävla en viss klass/cup istället utbildar sina hästar själv (upp till GP). Sen brinner hon precis som oss för en så naturlig hästhållning som möjligt, varierad träning (även på bettlöst) osv, så ni förstår säkert varför vi gillar att träna för henne så mycket ;) Det är skönt att kunna diskutera den tråkiga utvecklingen av dressyren med någon som faktiskt tävlar på den högsta nivån och håller med oss i det vi säger. 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

https://instagram.com/p/BhZhzF9ArbQ/ Såg denna inte mkt info men fin, köpte min häst därifrån såg inte mkt ut för världen men helt underbar

2018-04-11 | 00:24:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: