Torsdag

Den här torsdagen börjar lida mot sitt slut. Jag uppdaterar sent på grund av att jag gjort punkt nr 1 i min senaste "5 saker ni inte visste om Anna", dvs städat huset samt duschat. Förstår ni hur skönt det känns att jag ska krypa ner i renbäddad säng, nyduschad i ett nystädat hus? Aaaaah.... Längtar, haha. Men först ska jag och Samuel göra lite omelett till sen kvällsmat. 

Idag har Focus skött sig så bra <3 Lilla bebisen. Han var stressad när vi kom fram, skakade och var orolig. Dock är han alltid snäll och skulle inte få för sig att göra något. Han tittar väldigt omkring sig och ser orolig ut, men kastar sig inte omkring och håller på. 

Att han är en vaken häst vet vi ju sedan innan, haha. Vet inte hur många doser med lugnande som herrn fick ;) Hur som helst så gick tandläkarbesöket bra, men han var sårig lite här och var i munnen så det är inte så konstigt att han inte vill ta stöd på bettet. Sen köpte vi ett nytt bett, ett likadant som han har men en halv cm kortare. Jag ska testa att rida honom på ett rakt bett också, och förhoppningsvis kan jag variera mellan dem. Ska testa bettlöst så småningom också, men hackamore gick fetbort på Focus, för det trycker på fel ställen för hans del. Ska ta och testa sidepull någon dag, eller om jag köper ett sådant "Crossunder-träns" eller vad det heter. 


En trött och söt Focus(och Emma ;)).

Han stod så snällt när vi hade lunchpaus innan vi for hemåt igen. Dock gissar jag på att det var tack vare det lugnande, haha, men ändå! Duktig kille <3

För övrigt är min stukade fot LILA idag på utsidan av den. Najs. Då var jag kanske inte så mesig trots allt, haha. Får man blåmärke tänker jag att det är rätt illa...? Oklart om jag kommer kunna rida imorgon, men hoppas att komma upp på hästryggen på lördag i alla fall. Kanske att jag kan rida Tage barbacka, men jag vågar mig inte på att sätta foten i någon stigbygel i vilket fall. 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Satsa på sidepull! Crossunder kan ge dålig eftergift, har egna erfarenheter och hört mycket om det.

Svar: Tack för din kommentar!
Emma Elfstrand

2018-04-20 | 08:30:01
E säger:

Ni tar verkligen hand om era hästar på bästa tänkbara sätt, och ser till att dom har det bra. Det är så fint att se

Svar: Tack snälla du vad glada vi blir! ♥
Emma Elfstrand

2018-04-20 | 08:51:18
Daniela säger:

Hade kört på sidepull eller indian-sidepull (typ det ni testade på Tage), crossunder ger inte eftergiften när man vill ge den, den blir lite fördröjd tycker jag, plus att om man inte spänner fast tränset "hårt" (beror på hur man ser på saken) så kan tygeltagen dra crossunderdelen sned så tyglarna blir olika långa... Så irriterande haha

Svar: Får testa det då :D Tack för din kommentar!
Emma Elfstrand

2018-04-20 | 08:57:39
Bloggadress: http://lifewithdaniela.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: