Svar på söndagsfrågor del 1

Har ni någon erfarenhet av att rida med gramantygel? Vad tycker ni om det? Hur håller man i tyglarna om man rider med det?
Ja, tyvärr har vi det. Vi använde det på Tage år 2008 efter rekommendation av, för oss, helt fel tränare. Vi hoppade även med den, och det resulterade bara i krascher med Tage, sänkt självförtroende hos både honom, mig och Emma och ja, ni som följt oss länge vet ju om att vi knappt hoppat med Tage för att det typ inte gått utan att han stannat och haft sig. Vi har aldrig använt graman sen dess och kommer inte göra det heller. Tycker inte om graman.

Emma, du som verkar vara dressyrdomare på era Pay and rides. Är det inte jobbigt att hålla koll på alla program? För det är faktiskt några olika.
Jo, det var lite jobbigt de första ritterna av varje program, men efter några ekipage så kom jag in i det. Sen tränar jag på alla program så jag kan dem innan :) Det är svårare med program som jag själv inte rider/har ridit.

Bruker dere enda striphair?
Ja! Vi brukar blanda mellan vår Striphair, ryktsten och Furminator nu i fällningstider :) 

Har ni någon plan på att köpa en fjording? :) 
Nix, inte i dagsläget!

Ska köpa ett par Mountain Horse stövlar tack vare era rekommendationer, de är verkligen så härliga som ni säger, men jag undrar om sulan får ett bra grip i era stigbyglar? Och fick de bra grip i era freejumps också?
Ja, sulan får bra grepp i våra stigbyglar! Speciellt våra nya Sprenger, skulle jag säga. Och ja, i Freejumps också.

Bor eran mamma och pappa på samma gård som Emma?
Nej, de bor inne i Vara :)

 
/ Anna
Kommentarer
Elin säger:

Men fy, sa tränaren att ni skulle hoppa med graman? :o Jag brukar rida med graman lite då och då och så länge man använder det på rätt sätt tycker jag att det funkar bra! Men skulle aldrig hoppa med det eller något liknande, bara för dressyrens bruk! Min häst har väldigt svårt att galoppera i form, springer med huvudet som en giraff och eftersom han behöver stärka sig mer i ryggen i galopp så använder jag graman,

2018-04-11 | 09:53:38
Anonym säger:

Enda gången jag ser det skäligt att rida med graman är när man måste ha ett nödstopp, typ igångsättning av skadade hästar som har mycket myror i huvet! Finns bättre hjälptyglar till andra saker...

Svar: Lite så jag tänker också!
Emma Elfstrand

2018-04-11 | 12:52:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: