När rädslan för uteritter blev botad

När vi gick på ridskola och hade ridit i kanske 1 år, så skulle vi vara med på en uteritt en vinter. Detta var då alltså ungefär 10 år sedan, så vintrarna var betydligt mer rejäla än vad de är nu för tiden. Det var massor med snö, så vi fick brodda hästarna. Däremot minns jag att hästarna inte hade några snösulor, så det packades styltor under hovarna på dem. Jag satt på stallets busigaste häst, Nalle, som var en riktig avbockarkung ;) Ett b-ponnyruss med en räv bakom varje öra. 

Hur som helst så började vi rida ut, och när vi hade kommit en liten bit från ridskolan så bockade Nalle av mig. Jag blev såklart superrädd, så jag och pappa fick vända tillbaka till ridskolan igen. Efter denna händelse så kände jag att jag aldrig ville rida ut igen, för jag tyckte att det var så obehagligt. Dels med snöstyltorna som gick av med jämna mellanrum, och dels att bli avbockad. 

Dock botades detta som tur var. Mamma och hennes jobb skulle åka och rida islandshäst, och eftersom det var några som fegade ur(bland annat mamma, hon skulle aldrig sätta sig på en häst ;)) så fick jag, Emma och pappa rida med. Jag var väldigt spänd och hade förra uterittsminnet fastetsat i minnet, men som tur var så var hästen jag red så himla go och snäll. Han bar mig tryggt och fint hela turen runt, och efter det så var jag inte alls lika rädd. Tack Nási för det <3 

Sen blev jag för visso rädd igen, när en viss Tage tog övertaget över uteritterna. Men det är en helt annan historia ;)

 
/ Anna
Kommentarer
Emelie säger:

Fanns ju busigare uterittsponnyer och hästar 🙈 Pontus och Dino bland annat. För att inte tala om Laika. 🤣

Svar: Jag red väl knappast Pontus och Dino när jag var 10 år gammal och total nybörjare... Laika fanns inte då heller, hon köptes ju in några år efter detta.
Emma Elfstrand

2018-04-01 | 19:35:01
Angelica säger:

Jag har en ponny, som jag för några år sedan red ut på, med mamma. Vi skulle trava, så mamma sprang lite före då min ponny är lite trögstartad, men så vänder han om, och skenar. Inte så kul när man är 8 att få spendera en natt på akuten istället för o sova. Men som tur var skadade inte min lilla ponny sig, men de hade kunnat sluta riktigt illa, då han sprang över en väg där man kör som galningar. Vågade inte rida i den skogen förens mamma tog tyglarna och sa: Jo, nu rider vi här. Det gick bra då

2018-04-02 | 21:35:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: