Jag flyger av på tävling

Här kommer vloggen från helgens tävling i Tidaholm för mig och Bopps... som gick mindre bra ;) Och det märks ju att man inte blir yngre och yngre med åren i alla fall, för satan vad mörbultad jag varit de senaste dagarna av det här lilla fallet, haha. Ni ser ju på stillbilden i alla fall att det blev en ordentlig whiplash, för utifrån det läget dunkade jag skallen i marken baklänges, så kanske inte så konstigt att jag fick whiplash i nacken och var helt död i huvudet i måndags./ Emma 
Kommentarer
Elaine & Grizzly - Faldarello.com säger:

Ja det är inte direkt så man bara studsar upp längre, hua! :) Då kan jag tillägga att man kan plussa på ett helt gäng år på era åldrar för att nå min - och jag valde att köpa en unghäst för tre år sen, haha!

Hoppas du kryar på dig fort!

Svar: Haha, modigt av dig! :) Tack!
Emma Elfstrand

2018-04-18 | 13:52:52
Bloggadress: http://faldarello.com
Gabriella säger:

Hej!
Det här med nosgrimmor och snokrem tycker jag är väldigt intressant att se folks resoneringar kring. Jag blev inspirerad av ert tänk och val att välja bort nosgrimman på hästarna. Har själv märkt en stor skillnad på min häst efter att jag slopade snokremmen för några år sen då jag verkligen började fundera kring varför jag hade den. Kom inte fram till annat än att det var för att hindra hästen från att gapa, och vill den gapa, så varför ska den då inte få göra det? Den måste ju få visa att något är fel. Jag skrev ett inlägg på min blogg om detta och ifrågasatte snokremmen på aachengrimmor samt hissbett. Jag förklarade där varför jag reflekterade på detta sätt och förklarade även hur en snokrem kan påverka hästen. Delade mina tankar i 3 grupper på Facebook. En hoppgrupp, en ridtravargrupp och en dressyrgrupp. I både ridtravargruppen och hoppgruppen var det många som höll med mig och tyckte det var bra att reflektera över varför vi använder den utrustning vi gör. Men det intressanta är att i dressyrgruppen sa de flesta emot mina funderingar. Fick förklaringar som att nosgrimma stabiliserar och att utan snokrem blir bettet mycket skarpare. Förklarade då igen att det finns alternativ till snokrem och vilken skada snokremmen kan orsaka. Många ville inte ens diskutera saken eller förklara hur de tänkte utan snokremmen skulle finnas där, punkt slut. Min mening var inte att säga åt dem att de gör fel eller att de inte för använda snokrem, utan jag ville veta varför och hur de resonerade, men mest blev många arga och tyckte att jag inte har rätt att lägga mig i, vilket inte var min mening. Hur har ni upplevt att folk har reagerat när ni pratat om varför ni inte använder nosgrimma? Tror ni många är för "insnöade" i sitt och använder utrustning för att det är tradition? Och sen när man ifrågasätter så är man en besserwisser. Och nej, jag tycker inte man ska lägga sig i vad andra gör och använder, men jag tycker att det är bra att ifrågasätta och kanske få andra att tänka till en extra gång. Och det ni förmedlar tycker jag är super! Ni använder er "synlighet" och kunskap på rätt sätt, ni är en förebild för alla unga ryttare :) Fortsätt som ni gör! Förlåt för lång kommentar, men detta lämnade i mitt huvud efter att ha läst hur andra resonerar och vad de är villiga att ta reda på ;)

Svar: Men så intressant! Tusen tack för din kommentar :D Jag tror helt klart att folk är så insnöade i sitt och använder grejer bara för att man "alltid" gjort det. Så gjorde ju vi också förr innan vi började ifrågasätta varför :) Speciellt syns nog detta i dressyren som bygger på så mycket tradition, men tyvärr också på mer och mer tvång de senaste åren.Tack snälla du ♥
Emma Elfstrand

2018-04-18 | 14:54:15
Bloggadress: http://gabriellalund.weebly.com
Emma säger:

Hoppas du inte gjorde dig illa, hur mår du nu??

Svar: Idag mår jag bra :)
Emma Elfstrand

2018-04-18 | 16:02:54
Katarina säger:

Hejja! Så bra jobbat! Jag hade INTE varit lika modig efter en sådan avramling!

Svar: Tack snälla! :)
Emma Elfstrand

2018-04-18 | 22:17:26
Bloggadress: http://www.bildstrom.blogspot.se
Sandra säger:

Inget hat nu. Men boppen är 20 år, är inte det lite gammalt för att åka iväg och träna o tävla runtom såpass mkt som ni gör? Hur tänker ni kring det? Verkligen inget illa menat, men undrar bara kring era tankar om det.

2018-04-18 | 23:18:12
Anonym säger:

Ser verkligen inte fräsch ut hästen

Svar: Vilken tur att du ser det på filmen ;) Hade han inte sett eller varit fräsch hade jag sett det och Emma garanterat känt det, vi som ändå känt hästen i 9 år nu.
Emma Elfstrand

2018-04-19 | 03:50:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: