Gårdagens och dagens pållar

Igår var det mycket häst för vår del! Vi började med att motionera Focus och Tage. Emma tömkörde Focus medan jag red Tage i paddocken, och Focus var så himla avspänd och fin. Munnen är betydligt bättre på honom också efter tandläkarbesöket tycker jag. Tungan är inne mycket mer och han känns lugnare i munnen. 

Tage fick sig ett lite mer joggingpass i paddocken med mig på ryggen. Jag vill ju gärna träna på ordentligt när vi väl är i paddocken, men ibland får man allt hejda sig lite ;) Han var fin! Så härligt för nu kunde jag stå upp i lätt sits i galoppen och reglera den väldigt mycket. Förut var man tvungen att gå in på en mindre volt för att kunna samla galoppen, och sitta ner i den, men nu kan jag rida längs fyrkanten och stå upp i lätt sits. Underbart! Nu red jag inte så mycket samling eftersom det som sagt var ett mer joggingpass, men lite små regleringar i galoppen är alltid bra att öva på. 

Boppen hopptränades igår, och för en gångs skull så filmade vi faktiskt inte för att lägga upp på Youtube. Däremot finns filmer på vår gemensamma Instagram, Systrarnaelfstrand - så spana in dem där! Hur som helst så var Boppsie back on track igen. Superfin, klonkade inte i en enda bom tror jag(kanske någon enstaka), hoppade luftigt och Emma red kalasbra tycker jag. 

Utöver det så hopptränade pappa för Sten också! På vilken häst då undrar kanske ni? Jo, på en ridskolehäst. Tonus heter hästen, och jag tyckte pappa red honom superfint. Pappa har knappt hoppat sen han åkte av Tage och fick axeln ur led, så pappa var kanske något reserverad. Inte så konstigt, det var väl knappast skönt när han åkte av :( Hur som helst så satt han kvar hela passet till min och Emmas lycka(vi är alltid nervösa när pappa hoppar, haha. Ombytta roller??) och han blev nog lite smått kär i Tonus ;) 

Idag har Focus vilat, och egentligen skulle Anna kommit och tränat lite mental träning med oss och Focus men hon fick förhinder, så vi har tränat lite smått på egen hand. Tage och Boppen fick ridas ut i skogen idag! Jag har för övrigt två ridpass kvar på Focus innan tävlingen, och jag tänkte ta en uteritt och ett pass på banan. Vet inte än om jag ska rida ut på lördag eller om jag tar det imorgon... Svårt det där. Kanske får bli ett "genrep" imorgon och uteritt på lördag, så är han förhoppningsvis pigg och fräsch i kroppen på söndag :)

 
/ Anna
Kommentarer
Emma säger:

Vad kul att det gick så bra med hästarna! Jag såg ett klipp på Hippson.se och tänkte direkt på Boppen och hans tjocka man :) kanske ni kan prova knoppa såhär? https://www.facebook.com/hippson/posts/10156190858607464
Ha det bra och lycka till på tävlingen!

Svar: Spännande! :) Ska spana in!
Emma Elfstrand

2018-04-27 | 06:48:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: