Dressyrträning på två fiolsträngar

Idag har Focus och Boppen gått varsitt dressyrpass för Miranda. Jag och Focus var först ut och han var verkligen sjukt spänd. Märkte det redan i stallet, haha. Sen blev det inte bättre av att han såg en katt typ 100m från banan heller ;) Och typ 9 sekundmeter blåst på det. Första 5 minutrarna på passet gick åt till att bara trava och få honom att lyssna på mig. Kolla så att han var framme för skänkeln, berömma när han lyssnade för då fokuserade han ju på just mig. Sen red vi lite galopplängningar som jag fortfarande tycker är svåra på honom, men avbrotten går fint som tur är. Lite nedsittning i traven också och det kändes ganska bra! 

Boppen var inte direkt mindre spänd han, hehe. Han var dock fin idag, tycker jag! Han och Emma tränade mestadels på enkla byten, både på rakt spår och på volt. Supernyttigt för Boppen! Han var tvungen att komma ihop sig i kroppen, sakta av till skritt, skritta några få steg och inte varken hetsa i skritten eller slöa ihop och sen fatta ny galopp. Dessutom tränade de lite tempoväxlingar i galopp, och han fick till ett par-tre "piruettgaloppsprång", väldigt samlat och fint! Duktig kille :) 

Tage fick faktiskt longeras idag. Det var sjukt längesedan nu, men nyttigt är det. Främst för att han ska lyssna på mig och inte bara galoppera hela tiden som han egentligen vill ;) Han var duktig! Samlade sig fint i galoppen när jag bad honom, och sen när jag bad honom att öka så tryckte han ifrån bra med bakbenen. Även traven var kalasfin. Roligt med lite longering för omväxlings skull!

Mina två små hårbollar i morse i vårt nyrenoverade gästrum ♥ 

Nu ska jag hem och käka! SÅ hungrig, och lite frusen nu. 

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Till Emma, läs detta ang en oseriös säljare. http://lastizo.blogg.se/

2018-04-13 | 06:49:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: