Dressyr & snart hoppning

Hej allihopa! Idag har Focus och Tage redan ridits, och ikväll är det hoppträning för min och Boppens del. Jag väntar på att min middag ska bli klar så jag kan ladda upp med lite energi för just nu är jag rätt trött. Har haft ont i huvudet 3-4 dagar i rad, och det har Anna också. Någon annan som känner likadant? Kanske är något med vädret eller bara allmänt? Irriterande i alla fall eftersom jag både ätit, sovit, tränat och druckit lika bra som vanligt.

Jag red Tagis idag för första gången på ett bra tag, och han var så fin så! När till och med jag, som inte klickar med honom i ridningen, tycker att han är rolig, då är det ett bra bevis på att han är i kanonform ;) Traven känns grymt bra. Så stadig i formen och lätt att rida hela tiden. Galoppen är ju hans svagaste gångart så där hade vi det svårare, men ändå grymt mycket enklare än när jag red honom på banan senast. Han är verkligen så mycket mer framme för skänkeln nu mot vad han någonsin har varit förut. Tränade bara lite allmänt på skänkelvikningar, skolor, samling osv och allt gick finemang.

Anna hade ett sämre pass med Focus idag. Det är mycket upp och ner med honom som ni vet. Nu är han lugn i skallen, men tydligen inne i en väldigt vinglig period där han och Anna missförstår varandra mycket i ridningen. Däremot så har han verkligen börjat förstå de sidförande hjälperna bättre, så lite blandat plus och minus. Formen är sämre just nu (eftersom han gärna vill dyka bakom lod) men istället har något annat utvecklats. 

Imorgon har vi dressyrträning för Miranda vilket Anna tycker ska bli väldigt välbehövligt då hon vill ha coachning inför tävlingen. Jag har sagt till henne att hon bara ska ta det lugnt och inte sätta för mycket press på varken sig själv eller Focus. Det kommer liksom vara hans första dressyrtävling någonsin och deras första start tillsammans, så hur höga krav kan man sätta egentligen? Huvudsaken är ju att de tar sig runt programmet, sen spelar procenten ingen roll, för nu ska han bara ut och få rutin. 

 
En söt Taggboll idag, haha ♥

Vi har även vloggat hela dagen idag, och den videon kommer upp på lördag. Då kommer vi att släppa en stor nyhet i samband med den videon! 

/ Emma 


</div
Kommentarer
Anonym säger:

Ja, huvudvärk här med från ingenstans:(

Svar: Så jobbigt :(
Emma Elfstrand

2018-04-11 | 18:16:38
Frida säger:

Hoppas du snart mår bättre.😮😖. Fick huvudvärk då jag råkade gå in på en annan hästbloggare o läste inlägg om hästhållning😜....gud vad skönt att NI finns 😍. Flera borde ha ert enormt vettiga sätt, både med hästhållning o annars. Finaste fina ni. Fortsätt så....👍

Svar: Åh tack snälla du för din kommentar! Kram ♥
Emma Elfstrand

2018-04-11 | 21:22:23
Mamma Bettan säger:

Tack Frida, din kommentar värmer mitt mammahjärta:)

2018-04-11 | 21:32:35
Åsa säger:

När mina flickor tog sina första
steg på tävlingsbanorna med nya hästar sa jag alltid att från början så tränar man att tävla, dvs att lära känna varandra i tävlingssammanhang, att ge varandra (häst och ryttare ) tid att "öva" på att tävla med allt vad det innebär. Sen, efter allt detta, ja då kan man börja att tävla för att tävla så att säga :) Men först är det så mycket annat som man som nytt ekipage måste få en chans att befästa för att det ska bli både roligt och lärorikt! Så ta det i lugn takt och lär känna varandra så kommer resten av sig själv :) Lycka till!

Svar: Så sant så :) Tack snälla!
Emma Elfstrand

2018-04-12 | 08:02:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: