Broccoli- och kikärtsgratäng

Tidigare i veckan slängde jag ihop ett recept som blev helt fantastiskt gott! Just nu är jag lite insnöad på olika gratänger eftersom det är så lätt att göra veganska sådana, plus att de är näringsrika och enkla att göra. Här kommer recept på en vegansk broccoli- och kikärtsgratäng. Jag åt den som den var, men kan tänka mig att det är gott att ha potatis eller ris till ifall du hellre vill det. 

Recept 2 portioner ungefär:
- 250 g färsk broccoli (en förpackning i vår butik iaf)
- 1 morot
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök/motsvarande mängd vitlökspulver
- 200-250 g krossade/passerade tomater
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 fpk kokade kikärtor 
- 1 tsk tomatpure
- 0,5 tsk spiskummin
- 0,5 tsk paprikapulver
- Lite lönnsirap, socker eller annan sötning
- 0,5 - 1 tsk salt
- Runt 1 dl havregrädde
- Riven veganost

Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fräs lök, vitlök och riven morot i rapsolja. Tillsätt tomatpuré och kryddor. När detta har fräst ihop, ha i tomater, buljongtärning, kikärtor och koka samman. 
- Skär broccolin i buketter.
- Lägg "tomatsåsen" längst ned i en ugnsfast form. Placera broccolin ovanför denna.
- Avsluta med att sprida över havregrädde över hela gratängen och toppa med valfri riven veganost (kan uteslutas såklart).
- Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Klart!

På riktigt den godaste nya rätt jag ätit på väldigt länge!

/ Emma

Kommentarer
Anonym säger:

Åh jag måste laga detta, låter jättegott :)

2018-04-26 | 19:49:30
Anonym säger:

Ser smarrigt ut

2018-04-27 | 06:42:00
Lotta säger:

Men perfekt!
Måste prövas, låter som en bra budgetmat. Kokar man sina kikärtor själv så får man ner priset ganska ordentligt och nu när grönsakerna börjar va i säsong igen så blir denna rätt riktigt bra pris på. :)

Svar: Ja verkligen! Är så himla lat så har aldrig orkat göra det men borde verkligen prova :)
Emma Elfstrand

2018-04-27 | 08:39:10
Bloggadress: http://https://nouw.com/h%c3%a4stsurr

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: