23 april

Hej måndag och ny vecka! Jag och Emma såg fram emot en mindre flängig vecka än förra, men det verkar inte som att det blir så. Haha. Vi ska till Göteborg imorgon, Emma behöver åka och röntga sig i Lidköping, det är tävling och ja, en del åkande på G.

Idag har vi hur som helst haft en dag hemma på går'n. Jag har mockat ur Focus box, vi har tagit träckprov på alla hästar och skickat in, och sen har vi ridit alla tre hästarna. Emma red Boppen, och Boppen kändes fin och avspänd men Emma hade sån träningsvärk i magen att hon knappt kunde rida. Skritta och trava gick väl hyfsat, men galoppera nedsuttet var bara att drömma om. Hon kunde galoppera lite i lätt sits, men det blev inget superlångt och krävande pass eftersom hon hade så ont. Tänk vad man använder magen när man rider! Något man inte tänker på när man inte har träningsvärk eller ont. 

Jag red Focus samtidigt, och eftersom han gick rätt lugnt förra veckan så lade jag ner kraven och tänkte "joggingpass", typ. Dock kändes han så fin, så vi tränade lite mer än jogging trots allt :) Vi tränade på skänkelvikningar i både skritt och trav, gjorde maaaaassa halter och övergångar, och sist tränade jag på galopp - trav-övergångar. Det blir lätt att jag inte aktiverar traven efter ett avbrott, så det tränade vi på idag. Gick superbra! Duktig kille.

Efter det red jag Tage som var skitfin. Ambitiös, glad och framåt. Vi tränade på övergångar från trav till skritt och fram i trav igen som uppvärmning. Lite ryggningar som han gör toppenbra. Behöver bara luta mig lite framåt så backar han så fint! I galoppen så värmde jag upp lite längre och lägre i formen, för att sedan plocka upp och samla litegrann. Sen tränade vi också på förvänd galopp på volt. Även det gjorde han finfint. Älskade rödisen <3
 
Tom box! Nu ska den få torka till lite eftersom jag haft bädd i boxen, sen ska nog stallet tvättas någon dag framöver så det kommer nog få stå tomt ett tag till. Sen strör vi upp med nytt, fräscht spån! Undra vad för pålle som kommer få bo i den boxen? Emma har fortfarande inte hittat någon häst, men å andra sidan är det verkligen inte bråttom med det heller :)

/ Anna
Kommentarer
Marielle säger:

Skönt att göra rent och fint! 👍🏻😀

2018-04-24 | 08:49:31
Bloggadress: http://www.nouw.com/mariellefriman
Anonym säger:

Vad är det för storlek på boxen?

Svar: 12kvm :)
Emma Elfstrand

2018-04-25 | 21:23:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: