Uppgiven

Jag känner mig så himla uppgiven och deppig just nu, dels för att jag aldrig blir frisk. Har ätit receptbelagda mediciner i några dagar nu mot min slemhosta och förkylning som jag haft i 1,5 månad och som aldrig går över. Känner mig inte bättre alls när det kommer till hostan, utan så fort jag rör på mig/anstränger mig får jag svårt att andas och hostar massor. Sen får jag endel biverkningar av medicinerna också märker jag. Det är väl bara att hålla ut lite till och se om det blir bättre, men det är inte kul att ligga helt utslagen varje eftermiddag och inte orka med att göra någonting, basically. 

Det allra värsta är ändå att Boppis var ofräsch idag igen, och det är så skumt för idag var han halt i vänster varv och inte höger som han var när vi upptäckte hans hälta. Nu har han gått på metacam i en vecka. Igår var han helt fräsch, men idag har han "bytt sida" på hältan och var rejält knackig i vänster varv. Han reagerar ingenting när vi klämmer med tång på hovarna, och han är inte heller varm eller svullen i något ben. En riktigt mystisk hälta med andra ord, och det är frustrerande. Vi får se hur han ser ut efter helgen, och så får vi ringa till Husaby om han inte har blivit bättre. Jag blir bara så ledsen när hästarna är sjuka/skadade och känner mig så uppgiven och omotiverad till precis allting just nu. Skulle lätt kunna ligga i sängen och halvsova hela dagarna om det inte funnits grejer som jag varit tvungen att göra!

Det enda positiva just nu är väl att Tage är fräsch. Vår kompis Jessika ville rida idag, så hon och Anna tog sig en tur i skogen då Anna fick låna vår stallkompis häst, Wellington. Det hade gått finemang, och trots att Jessika knappt har ridit så galopperade de endel. Tage hade tydligen varit väldigt pigg och dragit om Wellington bland annat, haha. Annars hade han varit så snäll så! 

Hur söta är inte de två danskarna?

Ikväll ska jag bara ligga i soffan och kolla på Idol och äta godis. Precis lagom aktivitet för mig en dag som denna känner jag! En av biverkningarna från min hostmedicin är att jag har tappat matlusten och hungerkänslorna nästan helt, vilket var lite otippat då jag typ alltid är hungrig annars. Godis däremot slinker ner betydligt lättare än mat så det har jag göttat mig med hela dagen idag ;) 

/ Emma
Kommentarer
Malin säger:

Alltid surt att vara sjuk! För mig brukar tonvis med varmchoklad hjälpa lite mot halsen och hosta, men jag antar att du är förbi huskurer i din sjukdom, hoppas både du och Boppen blir friska snart. Han kanske är sympatisjuk ^^'

2017-09-22 | 18:27:06
Anonym säger:

Har också en häst som nyligen blev halt, vi har tid hos veterinären. Det är extremt deppigt och så synd om dem när de har ont, djuren. Det är det värsta som finns.

2017-09-22 | 19:34:11
Thea säger:

Jag hade en shettis som blev halt, han var det även på rakspår. Vi behandlade honom med fenylbutazon en längre tid men det hjälpte inte. Men sen vips var han ohalt och vi började rida i våran hage och åkte sedan på en dressyrträning och efter det blev han halt igen.
Sen höll det på så några gånger och han klarade ungefär bara uteritter. Nu har han flyttat till en annan familj med mindre barn och lägre krav och då har det inte varit något problem, men vi undrar fortfarande vad det var.
Kan lägga till att han är 25 år och detta var för ungefär ett år sedan.
Krya på er! ❤️

2017-09-22 | 20:10:16
Ellie säger:

Tipstips på bra serie: The bold type, lättsmält och perfekt när man är sjuk ;-) Krya Emma ❤️

Svar: Tack snälla ♥
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-22 | 22:24:55
Anonym säger:

Jag och min häst ska åka in till klinik han har ju altod haft en starkare höger. Men han var lite svagare i ena varvet men ändå har det gått bra. Vi tog ut kiropraktor allt blev better på uteritt ville han ta svåra galoppen själv efter 3 veckor blir allt värre han kan inte samla sig alls ger inte efter mot tygeln huvvudet åker up (inte mycket men kan ej påverka) ryggen åker ned men ändå inte ingen hälta känns i hästen när vi red en DSG rider vi ut klättrar allt är ok sen dagen efter är han som halt hängig bekymmersrynkor. Så dagen efter promenerar vi de blir bättre efter ju längre vi går och vi longera innan då ville han inte trampa igenom lite smått ofräsch. Vi promenerar med BoT täcke det är borta så vi vet inte vad det är han har ingen värme inget med ryggen ingenting som han reagerar på utan är stel och inte igenom :( vi bokade nu tid helt enkelt

2017-09-23 | 00:14:46
Anonym säger:

Man blir jätte uppgiven och ledsen är det just nu ovh vi åker på ti 😭😭

2017-09-23 | 00:22:41
Sandra säger:

Åh Wellington! Hade hand om honom en hel del för många årsedan när han stod i stallet jag red i! Han va unghäst då! Kul att se honom igen! :)

Svar: Han är verkligen världens goaste :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-23 | 23:05:35
Felicia säger:

Hur fin är inte Wellington?!

Hoppas du och Boppen blir bättre snart Emma, krya på er :)


Svar: Han är superfin! Tack snälla :) Kram!
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-24 | 10:33:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: