Svar på söndagsfrågor

Vad har ni för underlag i lösdriften?
Vi har halm i lösdriftshagen och spån i boxhästarnas hage. 

Vad är era alla namn eller hela namnet? :)
Jag heter Tea i andranamn och Emma heter Elisabeth. 

Vilket är erat favorit pannband och hur brukar ni matcha det med schabraken?
Oj, vi har nog inget specifikt favoritpannband utan vi gillar alla bara de är blingiga, haha ;) Vi brukar oftast matcha pannband med passpoal/kant på schabraket. Tage hade till exempel ett marinblått schabrak med orange kant, så då hade vi oranget pannband. Boppen hade ett ljusblått schabrak med en guldig passpoal och gulddetaljer, så han fick guldpannband :)

Schabraket som Tage hade på tävlingen, var har ni köpt det? :)
Vi köpte det i Falsterbo av en tysk.

Vad är era tankar om kandar?
Onödig grej om hästen ändå funkar bra på träns. Känns som många stoppar in det "bara för att" och för att det "ska" vara så. Sen går det väl bra till en mjuk hand, men det är fortfarande dubbla bett i munnen på hästen vilket blir väldigt trångt för den. 

Favoritsmak på chips?
Älskar OLW's ugnsbakade cream cheese. Emma tycker också de är godast, fast sourcream and onion-smaken!

Favoritdipp?
Vi båda tycker att holiday är godast :D

Åker ni aldrig på hoppträningar längre?
Nej, vi har inte riktigt orkat hitta någon ny hopptränare, haha. Så lata är vi! Dessutom funkar det som det är nu, men att träna hade absolut inte skadat :) Förhoppningen är att vi ska få en hopptränare till vår ridklubb i höst och då kommer vi börja träna där.

Hur gamla var ni när ni började rida?
Jag var 9 och Emma 11.

När ni gick på gymnasiet hade ni något UF företag?
Nej, vi båda hade projektarbete istället.

Vad betyder bedömningen två faser A:0+A:0 i hoppning ? Hoppar man omhoppningen direkt efter grunden? Och får man tävla hoppning utan nosgrimma?  
Yes, man hoppar omhoppning direkt efter grunden om man är felfri. Ja, man får tävla utan nosgrimma i hoppning :)

Vad tycker ni om idol?
Tycker de bedömer väldigt konstigt i år! Vissa som är helt klockrena kommer inte vidare för att de inte "passar Idol" och andra som sjunger falskt kommer vidare... Men auditions tycker jag över lag inte är så kul att titta på, ser fram emot slutauditions och kvalveckan! 

Hva syntes dere om stübben golden wings bettet? Har dere brukt det mere enn på den videoen?
Ja, Emma har ridit med det en gång till som var dagen innan tävling. Emma tycker inte att det passar på Boppen för han blir stark, stum och svår att svänga. Det kändes bra vissa stunder men när hon behövde ta förhållningar så lyssnade han inte lika bra. Så vi hoppar på vårt kulbett tills vidare och får se till att hitta något annat bett till hoppningen så småningom :)

Varför åker ni aldrig på meeting?
Känns så onödigt när vi ändå tävlar så låga klasser. Tävlingar är liksom inte det vi lever för och det enda vi tycker är roligt, så på helgerna vill vi gärna hitta på något ena dagen/på kvällen och tävla den andra. Sen kanske det blir meetings någon gång i livet, men just nu känns det inte värt :)

Hvis Cillan konkurrerer med Tage og de får sløyfe. Får Cillan sløyfen da, eller dere siden dere eier Tage? Jag antar att sløyfe = rosett? :) Det får Cillan välja! Den här gången fick vi med rosetten hem, och hederspriserna/premierna får den som anmälde Tage till tävlingen, eller om det är någon som behöver ett visst hederspris extra mycket, haha.

 
/ Anna
Kommentarer
Astrid säger:

Hej! Följdfråga på dippen. Vad dippar Emma i, eftersom att hon inte äter mjölkprodukter? (tror jag haha) Behöver nåt bra tips!
Och chipsfrågan. Jag sökte på era favoritchips men det verkar som att samma sort heter både sourcream och italian cheese. Är det en och samma som ni båda gillar eller finns det en separat sourcreamsmak? Tack!
(förbereder onsdagsmyset i sann Elfstrandsanda)

Svar: Emma dippar i soygurt, för hon tycker inte det är gott med havrefraichen, den är för hård i konsistensen. Den ena är sourcream and onion, och den andra cream cheese, inte italian cheese haha! My bad :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-06 | 14:44:25
Anonym säger:

Gulligt att Tage har ett litet grässtrå i munnen :)

2017-09-06 | 15:27:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: