Recept - kikärtsgryta

Den här kikärtsgrytan MÅSTE ni bara prova! Kan säga att den är väldigt skeptiker-till-vego- vänlig också, alla som provat den som jag vet tycker den är supergod. Vill man hellre äta den som en soppa så är det bara att öka på mängden vatten och grädde, och kanske käka något gott bröd till?

Du behöver(till 4 portioner)
- 2 burkar kikärtor
- 1 förpackning krossade tomater
- 2 dl vatten
- 2 dl havregrädde
- 1 gullök
- 0,5 dl rapsolja/matolja
- 2 tsk gurkmeja
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk koriander
- 1 tsk chilipeppar
- 3 tsk gulcurry(eventuellt mer än så, smaka av)
- 15 körsbärstomater
- 2 nävar bladspenat
- Salt efter smak, och eventuellt lite sötning
(ev. 2 dl quinoa)

Gör såhär:
Börja med att hacka löken smått. Stek löken i olja tillsammans med alla kryddor(förutom salt och ev. sötning). När löken mjuknat, tillsätt de avrunna och sköljda kikärtorna och rör om. Tillsätt krossade tomater, vatten, havregrädde, tomaterna och bladspenaten, och eventuellt quinoa. Vill man servera grytan till bulgur, ris, potatis eller liknande så kan quinoan uteslutas, men jag tycker det är smidigt att koka med det. Låt koka i 15 minuter. Smaka av med salt. Serveras med grönsaker. Ät och njut!

 

/ Anna

Kommentarer
Daniela säger:

Mumsigt! Men ska det vara havregrädde och vatten två gånger? Eller lägger man i det i två olika etapper? :D

Svar: Jag har visst råkat skriva dubbelt i receptet, haha! 2dl av varje häller man i efter kikärtor och allt som det står i receptet :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-10 | 15:19:19
Bloggadress: http://lifewithdaniela.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: