Nytt träningsupplägg

Jag har bestämt mig för att ändra mitt träningsupplägg! Emma och jag har kört två benpass, två överkroppspass och två konditionspass(powerwalks eller springturer) ett tag nu, men sen tappade jag motivationen för gymmet helt typ. Så därför ska jag nu köra på annat! 

Eftersom jag redan känner mig stark i mina ben, så kommer jag främst att fokusera på axlar, mage och rygg när jag är på gymmet. Sen kommer jag kanske lägga in några ben/rumpaövningar ibland, men största fokus blir på överkroppen eftersom jag är så svag där. Plus att det är det jag behöver i ridningen. Utöver det ska jag försöka få in två springturer i veckan, och två promenader/powerwalks. Jag uppskattar verkligen mina promenader nu, kan gå typ hur långt som helst utan problem bara jag har poddar i. Så jag tror detta upplägg kommer bli kanon! Sen behöver jag förbättra min kondition avsevärt. Det känns som att detta kommer hjälpa mig i min ridning mycket :) 
 
Det kanske låter mycket att röra på sig sex gånger i veckan utöver ridningen, men jag trivs väldigt bra med det. Sen kommer jag inte prioritera mina promenader högst, utan konditionspassen och styrkepassen. Så vissa veckor kanske det blir två pass, andra fem. Vissa ett? Ja, vem vet. Men jag gillar att ha en plan upplagd. Alex sa det på senaste dressyrträningen, att jag måste bli starkare än Tage, för nu har han kört om mig i styrka. Hatar att känna att jag inte orkar i alla rörelser och övningar, så nu ska jag banne mig bli lika stark som Tage :D

Min biff ♥  

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Jag behöver lite tips/hjälp. Jag går på ridskola en gång i veckan, men min ridgrupp är lite för lätt för mig och det kommer ganska ofta nya ryttare till den. Så ska jag byta grupp till en svårare (kommer också byta ridlärare då och gillar verkligen den jag har) så att jag får mer träning och blir bättre i sadeln eller ska jag stanna i den jag är nu (har möjlighet att rida på andra dagar så vad tycker ni? Tacksam för svar

Svar: Kan du inte höra med din ridlärare om du inte kan få prova att rida i en annan grupp ett par gånger? Då får du känna på hur den ridläraren är och hur det känns i gruppen. Känns det inte bra så kan du ju då i så fall rida kvar i den gruppen som du är i. Om du inte har möjlighet att provbyta så hade nog jag personligen bytt grupp. Man vill ju ha utmaningar och utvecklas, eller hur? :) Kram!
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-25 | 14:06:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: