Mer bettlöst

Jag vill som sagt testa lite mer bettlöst än bara ponnyhackamore på Tage. Vi har fått ett indianhackamore hemskickat som jag gärna hade testat, men ärligt talat så vet jag inte hur man får fast det... Haha! Har försökt googla men förstår nada. Får fråga vår kära vän Alex om hon vet nästa gång hon kommer hit ;) 

Hur som helst så hade jag gärna testat följande alternativ:


Sidepull har vi inte provat tidigare, så det hade vart kul att testa! Vet ni något bra sådant? Kan man köpa ett budget eller gäller det att satsa på ett lite dyrare alternativ? Sen hade jag velat ha ett stjärnhackamore också vilket ni antagligen redan vet om. Ska se till att skaffa det ovan någon gång. Indianhackamore hade också varit väldigt kul att testa, men vi ska se om jag kan luska ut hur man får på det(det ser nämligen inte ut som på bilden), haha!!

Ni som är kunniga på bettlöst - bomba med tips i det här inlägget! :)

/ Anna

Kommentarer
Julia Persson säger:

Ett sidepull är ganska stumt. Det kan vara svårt att passa in nosdelen så att de blir bekvämt eftersom jag upplever att den måste sitta rätt hårt för att inte glida omkring. Och då hindrar man istället hästens andning och de tuggar på insidan av kinderna.
Stjärnhackamore har jag aldrig testat men jag tror det är ganska likt ett sidepull förutom att man kan få en liten hävstångseffekt. Tänk på att hackamores med hävstångseffekt trycker ihop hela nosdelen även den.
Indianhackamore har jag aldrig testat.
Men jag föredrar en repgrimma i hög kvalité som är ganska stum. Det är lite skarpare och sitter bra på huvudet. Tänk på att "käkremmen" på en repgrimma ska sitta ganska tight bakom ganaschen. Inte "hänga" framåt under huvudet. Man kan välja att rida med vanliga tyglar men jag föredrar att det sitter mitt under med ett bra ridrep. Man kan inverka med styrning både genom att lägga tyglarna mot halsen och vanliga tygeltag. En repgrimma sitter bäst och lämnar hästens huvud mest fritt tycker jag.
Denna tycker jag är suverän med en rörlig underdel som ger tydligare sidledsinverkan: https://www.taur.se/se/produkter/nh-markarbete/repgrimmor/mike-majors-repgrimma-special.html
Här ser ni även hur den bör sitta och hur den SKA vara knuten. "Flärpen" ska inte peka framåt och knuten ska inte vara knuten "uppepå". Svårt att förklara men finns bra videos på YT.

2017-09-21 | 09:41:37
Anonym säger:

Sidpullet på bilden är jättebra tycker jag. Har funkat bra på alla hästar jag testat det med.

2017-09-21 | 10:22:19
Matilda säger:

Indianhackamoret funkar inte bra på min häst. Köpte det på bilden och det är alldeles för långt och man får ingen direkt kontakt med hästen.

2017-09-21 | 12:43:48
Anonym säger:

Jag rider alla mina hästar med sidepull/repgrimma om de inte rids i halsring då. Sidepull tycker de flesta hästar om då det är väldigt tydligt utan att bli skarpt. Köpte mitt på hööks (den på bilden) och jag och hästarna är supernöjda med det om man kollar på priset. Lycka till!!

2017-09-21 | 16:10:10
Anonym säger:

Sidepullet på bilden är jättebra :)

2017-09-21 | 19:28:46
Anonym säger:

Jag har ridit på sidpull. Tyckte att det var som att rida på vanligt betsel.

2017-09-24 | 00:04:45
Valery säger:

Hej Anna, Jag har försökt skicka en bild till din instagram. Hoppas du fått den. Jag rider nämligen min travare på Indian Hackamore och jag tycker det fungerar bra. Hoppas du har får hjälp av min bild på hur det ska sitta fast :)

2017-09-25 | 08:33:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: