Lok hopp Falbygden

Hej allihopa! Hoppas ni har haft en fin lördag såhär långt :) Själv är jag helt slut efter dagens tidiga tävling, så den här kvällen kommer jag bara att städa mitt ytterst stökiga hus, redigera bilder och film och chilla. Välbehövligt minst sagt! Här kommer uppdatering om hur det gick på dagens tävling.

Tage & Cillan 80 cm: 0 fel. Tage såg fin ut på framhoppningen idag, och där hade han också sin "naturliga" framåtbjudning. Inne på banan sen blev han en helt annan häst, så Cillan fick kämpa på ganska så ordentligt. Hon red verkligen sjukt bra idag och parerade honom precis när han behövde det. Vissa hinder syntes det att han tvekade på (eftersom han inte kom perfekt på dem då han kastade sig lite fram i galoppen) men Cillan peppade honom banan runt så de blev felfria! Han blev väldigt pigg inne på banan vilket resulterade i lite bus, och när han blir så himla pigg så blir han lätt lite apatisk och svår att inverka på. Det gäller verkligen att ha fingertoppskänsla över hur man ska rida honom i de lägena då (annars kan han bli osäker), vilket Cillan definitivt hade idag. Guldstjärna till båda två idag som kämpade på tillsammans! Om två veckor rider de 80 + 90 cm i Götene.

 
Jag & Boppen 90 cm: 0 fel. Jag är så himla nöjd med både Bopps och mig själv idag! Han kändes hur fin som helst på framhoppningen. Hoppade så mycket luftigare än vanligt och vi fick riktigt bra flyt. Inne på banan kändes det också riktigt bra. Eftersom det var så skarpt solljus ute jämfört med inne på blev han lite spänd och tittig på vissa hinder, vilket han i princip aldrig blir. Trots det så fick vi bra flyt banan runt och blev felfria. Så skönt! Den här gången hade jag en plan som jag lyckades hålla banan runt. Normalt sett brukar jag göra någon miss, vilket alltid kostar oss en rivning, men idag höll jag ihop det hela vägen. Han var i ett hinder, men i övrigt hoppade han lika bra inne på banan som på framhoppningen. Är så glad över att han har hoppat så fint och luftigt idag, och att jag har ridit bra hela tiden trots att jag är lite ringrostig. Det är fasen inte lätt att rida bra en hel bana har jag konstaterat, haha. Men det är bara för mig att lära mig det, annars river min slarviga "lilla" grabb ;)

 
 Film kommer på måndag och fler bilder kommer vi såklart att bjussa på också!

/ Emma 
Kommentarer
Anonym säger:

Kommer ni göra voiceover på rundorna? ♡

Svar: Det kan jag fixa :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-02 | 18:12:01
Emma säger:

Oj vad ovanligt det var att se dem med nosgrimmor! Jag funderade och funderade varför närbilderna på boppen kändes så konstiga, till slut föll poletten ner haha! De ser ju lite annorlunda ut med/utan nosgrimmor :)

Svar: Haha, det kan jag förstå :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-02 | 18:16:07
Thea säger:

Haha, Boppen tyckte Myzac var spännande! Kanske tyckte han att det var kul med någon i sin egen storlek även fast våran grabb är lite mindre. 🐴

2017-09-02 | 21:19:48
Isabelle säger:

Alltså fy TUSAN era hästar verkligen glittrar! De ser så otroligt stolta och glada ut med sina rosetter hihi. Väl kämpat! Det är så kul att se sådana här bilder :) Glada hästar!

Svar: Tack snälla :D
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-05 | 20:51:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: