Klinikbesök avklarat

Hej allihopa! Är ni taggade på helg? Själv är jag väl sådär taggad, mest för att jag känner mig lite uttråkad och vill hitta på något imorgon, men det verkar vara tveksamt om någon annan kompis är hemma/ledig och också vill göra något kul. Kanske blir något spontant imorgon i så fall! Förra veckan och helgen mådde jag ju så dåligt, men nu känner jag mig betydligt bättre, och utan någon träning/tävling med hästarna så känner jag mig väldigt rastlös om jag inte hittar på något annat just på helger, haha.

Det blev tidig uppgång för mig och Anna idag eftersom vi skulle vara på Bjertorp med Tage idag vid 10 och kolla upp hans sår, och vi ville hinna gymma innan vi åkte. Det blev mitt första gympass på över en vecka, så nu ska det bli skönt att komma igång igen när jag mår bättre. Är fortfarande allmänt tät och lite hostig, men det är betydligt bättre än förra veckan även om konditionsträning nog får vänta ett par veckor till.

Klinikbesöket med Tage gick bra. Veterinären trodde inte att det var något direkt fel förutom att vi haft otur med läkningsprocessen helt enkelt. Nu har Tage dels fått en pasta som han ska äta morgon och kväll under några dagars tid, och sedan ska vi linda och smörja in hans ben tills det är läkt (tvätta vid behov). Han hade så hårda skorpor som gjorde att såret inte läkte, så med hjälp av vaselin fick veterinären mjuka upp och få av dem, så såret blev blodigt och fritt igen. Detsamma ska vi göra om det behövs, och förutom detta smörja in med en vårdande salva som vi fick och ha benet lindat tills det är läkt. Lite längre ner i inlägget ska ni få se hur såret ser ut just nu efter att veterinären fått bort alla skorpor, så vi får varna känsliga tittare för det ;) Tyvärr har vi inga bilder från hur såret såg ut innan med skorporna, men nu får ni följa själva läkningsprocessen härifrån i alla fall.

Det var verkligen magiskt ljus imorse runt 6.30 när jag gick upp. Mycket vackrare IRL dock. Då var det riktigt ljust och rosa i horisonten :)

Och såhär vackert är Tages ben just nu. Det ser antagligen värre ut än vad det är, för Tage verkar inte ha ont, utan det var mycket värre för ett par veckor sedan. Då var benet supersvullet och han var så öm, medan han inte bryr sig om ifall vi pillar på det nu och då är han ändå en väldigt känslig grabb. Skönt det i alla fall!

/ Emma
Kommentarer
E säger:

Men oj, vad är det han har gjort? Skönt att det inte var något allvarligt.

2017-09-29 | 19:45:54
Anonym säger:

Är inte så jättetaggad på hälften, (har mitt konfirmandår i år) ska till församlingscentret klockan nio imorgon och jag brukar sova ut på lördagar (ca 11h) så är inte så jätte taggad eftersom min hälg blir lite förstörd med det, men livet är tufft i bland och det är bara att bita ihop

2017-09-29 | 20:10:44
Lina olina.blogg.se säger:

Har han gjort illa sig eller är det hudinfektion/rasp? Hur gjorde veterinären med vaselinet för att få bort skorporna?

Svar: Det är ingen hudinfektion eller rasp utan det är ursprungligen från ett sår i hagen i bak och skav från linda i fram. Det fick sitta på och sedan gnuggade hon loss skorporna.
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-30 | 00:23:01
Sari säger:

Det som jag tycker fungerar allra bäst när hästen får sår på benen är att linda in benet med Asolspritomslag. Linda in benet med bomull, linda fast med Vetflex(lagom hårt) och så långt ned att det inte glider av. Sedan är det bara att hälla in Asolsprit under/in i bomullen. Låt sitta på någon dag. Asolsprit är inte frätande, tar bort infektion på skonsamt/ effektivt sätt. Lycka till!

2017-10-02 | 10:16:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: