Inlägg i samarbete med trav.se

Jag och Anna är som ni vet riktiga ridsport-tjejer, men egentligen är vi uppvuxna i ett riktigt travsläkte. Både vår farfar och faster är professionella travtränare, och vår pappa är alltså uppvuxen inom travsporten och med travhästar. Vi har även några kompisar och släktingar som jobbar med/äger travhästar, så det är många i vår omgivning som är insatta i sporten.

Själva är vi faktiskt inte ett dugg insatta i sporten, utan det blev ridningen som vi intresserade oss för istället. Trots detta så tycker jag att travsporten är väldigt fascinerande. Tänk bara på hur många människor som brinner så mycket för travsporten! Du behöver inte ens vara hästmänniska för att göra det, utan du kan engagera dig för sporten ändå. Så är det inte inom ridsporten direkt. Stämningen på travtävlingar är dessutom väldigt härlig. Jag har åkt till Stochampionatet på Axevalla två år i rad, bara för att hänga med vänner och andas in den härliga atmosfären. Jag har även provat att spela litegrann för skojs skull, vilket är spännande, men jag kan tänka mig att chansen är större att vinna om du har lite koll på hästarna som deltar i loppen. Det vill säga inte bara spelar på den hästen med finast namn, som jag har gjort, haha.

För er som är intresserade av travsporten tänkte jag tipsa om hemsidan trav.se. Där hittar ni bland annat olika travbloggar som kommer med speltips. Något som jag verkligen borde spana in under nästa års Stochampionat! 

 
Som en avslutning på det här inlägget så måste jag bara skriva att jag och Anna definitivt kommer att spela in en Elfstrands testar- trav till vår youtubekanal. Det tror jag kommer bli väldigt intressant för er att kolla på!

Är ni intresserade av trav? På vilket sätt då? Kan ni inte kommentera oavsett om ni är hästägare, travtränare, spelar osv? Det är jätteroligt för oss att läsa så vi kan lära känna er läsare lite bättre :)

/ Emma 
Kommentarer
Julia Persson säger:

Så roligt att ni verkar intresserade och vill testa på trav!
Själv har jag haft tre passhästar som mest, alla hingstar. Just nu har jag bara en kvar av de, Global Obama.
Jag har egentligen också varit ridtjej hela mitt liv men när jag var 13 (är 18 nu) hittade jag in i travet genom en vän till mina päron. Jag blev helt frälst första gången jag fick testa. Fick också genom att jag började med travet lära mig att hingstar kan vara helt fantastiska de med. Många målar upp bilden av att de är hysteriska och ohanterbara vilket är väldigt synd. För de blir vad man gör de till.
Det ska bli superspännande att se vad ni tycker när ni väl testar.
Om ni skulle vara sugna på att se lite bilder så finns jag på Instagram som @JuliaLKPersson där jag uppdaterar under tävlingar och om vardagsträningen.
Blev mycket snack nu. Blir bara så glad när ridfolk är positiva till travet och inte bara ser det som att vi vill åt pengarna och sitter och piskar fram löningen.

Mvh Julia.

2017-09-14 | 14:03:20
Anonym säger:

Jag håller på med ponnytrav/trav älskar det har håller på med trav i 4 år nu❤️

2017-09-14 | 14:22:15
Travungen säger:

Nu var det ett väldigt bra tag sedan jag kommenterade här haha, men jag läser fortfarande er blogg dagligen!
Jag har kört Ponnytrav ca. 7 år, men bara tävlat i 2 av dem då det inte intresserat mig tidigare, och ska nog till våren börja ta storhästlicens i monté då jag blivit väldigt rädd att köra större & snabbare hästar pga. en incident med en skenande häst i sommar då jag ramlade ur vagnen så den välte & hästen skenade runt i byn tills han stupade (alla mår bra idag) och många skenturer med en annan häst, så håller mig till ponnyer & på storhästarnas rygg tills jag känner mig redo igen! 💚

2017-09-14 | 16:40:02
Anonym säger:

Gillar inte alls trav och det communityt överhuvudtaget. Har följt med äldre släktingar tidigare och tycker snarare stämningen är hemsk. Massa medelåldersgubbar som skriker sjukt opassande grejer. Hästjävel var bland annat vanligt förekommande.
Har också en bekant som driver en verksamhet där hon räddar hästar från avlivning och stor majoritet är extremt unga travhästar. Det är ingenting jag kan stödja eller se positivt på helt enkelt.

2017-09-14 | 17:59:16
Linda säger:

Jag har en gång i tiden som 10åring börjat springa hos er farfar och sedan dess har jag vart fast "travidiot". Jag har jobbat i flera olika proffs stall i både sverige och USA. =)
Nu på senare år har jag bara min pensionerade travhäst som jag tävlar med aktivt både lokalt och inom ridtravarförbundet. Ja jo, jag har en tvååring och en fölunge med men dom är inte igång å tävlar ännu. Men dom ska starta i trav är tanken och målet.
Angående "anonyms" kommentar vill jag bara säga att det är nya tider nu. Merparten behandlar sina hästar som sina bästa vänner. Men visst, undantag finns, men det finns överallt i alla sproter. Det går inte att blunda för. Tråkigt också att du inte ens vågar stå för vem du är.
Mer trav åt folket =D <3 Jag älskar`t =D

Svar: Håller helt med dig! Är övertygad om att inte travsporten är "värre" än ridsporten utan rötägg finns det överallt och inte generaliserat inom en viss gren.
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-14 | 18:07:56
Siri säger:

Hej Anna och Emma!
Jag har en medryttarponny på 7 år med urkass kondition. Han är väldigt lat och tycker mest om att lunka på i skogen. Han har innan tävlat lite fälttävlan med förrförra ägaren men det känns väldigt avlägset just nu haha. Har ni något tips på ridövningar som bygger upp hans kondition? PS. Ni är bäst💕

2017-09-14 | 18:23:40
Anonym säger:

Linda- Ja alla får ju ha sina egna åsikter, det är inte förvånande att människor som håller på med trav försvarar sporten. Det är fysiskt omöjligt för mig att tala positivt om en sport som från början går emot mina värderingar om hästars välfärd. Vad jag vet börjar man fortfarande träna travhästar inom 2-års ålder och skall man som jag förespråkar alltid utgå från den forskning som finns om hästars anatomi och hållbarhet så går det ej att försvara. Utöver det används mycket tvivelaktiga metoder helt öppet, som att ta/dra av utrustning under loppet vilket i principen innebär att hästarna blir rädda och därav springer snabbare.
Hur menar du att jag inte står för vem jag är? Om jag skriver i mitt namn här, vet du vem jag är då? Vad jag vet så står min IP-adress klart och tydligt varje gång jag kommenterar. Jag är varken rädd eller särskilt ensam om att ha dessa åsikter om trav.

2017-09-14 | 18:39:16
Anonym säger:

Jag har kört trav (från att jag var 9 tills jag blev 12) och jag saknar det sååå mycket ibland😍

2017-09-14 | 19:44:59
Malin säger:

Pappa har alltid spelat på trav. Vi satt varje lördag spikade framför tv:n och tittade på alla lopp när jag bodde hemma. En spännande sport som man tyvärr lätt glömmer när man pratar ridsport men som förtjänar väldigt mycket uppmärksamhet 👏

2017-09-14 | 19:58:54
Emelie säger:

Jag tycker faktiskt trav är riktigt roligt. Själv kört - men dock inga lopp. Äger idag en gammal travare som jag rider, hoppas på att i framtiden också ha råd och tid att äga en till, helst en ponny att bara köra.

2017-09-14 | 23:06:17
Anonym säger:

Nej jag är inte så insatt i traven, kollar bara lite på det ibland (på tv)

2017-09-15 | 06:25:15
Anonym säger:

Nej trav är absolut inget för mig. Rötägg finns inom allt absolut, men det är en mentalitet där över lag som jag inte gillar. Jag tycker heller inte att det är särskilt hästvänligt..... Jag hjälpte till i ett travstall under min uppväxt, så känner att jag har ändå en hel del att basera den uppfattningen på. Inget för mig och inget jag kan stödja.

Svar: Att du hjälpte till i ett travstall ger ju dock ingen fair bild på hela travsporten. Det är som att säga att jag hjälpte till i ett hoppstall under min uppväxt, inte gillade den hästhållningen, och därför anser att hela hoppsporten är dålig.
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-15 | 09:43:13
Diana säger:

Ser fram emot er Elfstrand testar med trav! :D

Själv har jag en bekant som håller på med trav och jag har hjälpt henne lite förr i tiden (eller hjälpt och hjälpt.. typ hållt i selen :P)
Men det var absolut alltid bra stämning och roligt att se hästarna. Roligt för mig också att få hänga med "bakom kulisserna". :)

Provade spela lite, gick inte så bra haha, jag körde på de hästar jag tyckte såg snyggast ut ;)

Svar: Haha, det låter precis som något vi också skulle kunna göra ;D
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-15 | 11:15:44
Bloggadress: http://confusedbooklover.blogg.se
Emelie Mülla säger:

Jag längtar tills den videon kommer ut. Jag är jätteintresserad av trav och brukar oftast kolla på trav på tv:n och sen har jag även varit på trav och det var också på stochampionat och jag har varit där 4 gånger och jag älskar verkligen travsporten över lag. Jag vill till och med ha ett eget travstall när jag har gått ut skolan. Jag vill också besöka andra travbanor i sverige.

2017-09-15 | 13:11:55
Bloggadress: http://nouw.com/emeliehorse1998
Louise säger:

kul att ni ska testa trav :) Jag har själv två ridtravare och en travare som är helpensionerad. Jag verkligen älskar dessa underbara travhästar, så arbetsvilliga och okomplicerade <3 Jag har dock inget vidare intresse av att själv träna för trav men tog ponnylicens som barn och tyckte det var jätte skoj då, hängde i massa travstall osv :) Kan hålla med anonym till viss del, det är alldeles för tidigt att börja träna hästar vid 2 års ålder (eller snarare 1 års ålder), det är riktigt hårt att vara travhäst och det massproduceras alldeles för mycket travhästar som sen leder till att många får gå till slakt. Ja så ser sanningen ut men det tycker jag att svensk travsport borde ta tag i och göra något åt. Borde bli andra regler hur och vad man får avla på, även på stosidan.
Men jag vet också att det finns massor med travhästar som har det gött och har fina människor som tränar och tar hand om dom.
Jag rider dressyr på mina hästar och det är ju fantastiskt men får ändå ont i hjärtat när jag ser vissa GP-ryttare rida sina hästar ihopkrullade med kandar och stenhård spänd nosgrimma. Men det betyder inte att alla som rider dressyr rider på det viset, som sagt rötägg finns i alla grenar/sporter... Sorry för världens längsta kommentar ;) Lycka till med trav-testandet!

Svar: En lång men väldigt bra kommentar! Tack :D
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-15 | 13:55:51
Gabriella säger:

Min morfar har fött upp både varmblodiga travare och finnhästar som användes i trav. Min finnhäst var en av dem som jag var med och tränade. Och kan säga att hon älskade att springa framför kärran och hon har en riktig tävlingsskalle, utan att ha blivit tvingad till nåt. Öronen fram och nöjt frustade hon när hon fick dra träningskärran. Idag är hon 19 och ridhäst, men att springa fort gillar hon fortfarande, och hon är en häst som inte alls går att tving till något hon inte tycker om, så trav är ingen hemsk sport, om det vore det hade jag inte haft en så lugn och glad finnhäst som jag har. Och en testar travvideo skulle vara roligt att se :)

2017-09-16 | 18:15:29
Miss Frostborn säger:

Jag är uppvuxen med travhästar men det blev ridsporten för mig med. Har jobbat i travstall när jag var yngre och tycker det är väldigt roligt men det krävs lite andra förutsättningar om man ska hålla på med trav. Hade inte en ända grusväg att köra på i närheten där jag hade gård tidigare. Ridvägar fanns det gott om men inga bra träningsmöjligheter om man vill köra.

Hade varit kul att följa någon som bloggar om travträning osv så har ni några tips på det får ni gärna tipsa om det. Det finns mycket vi har nytta av i ridsporten från travvärlden :)

2017-10-04 | 09:53:48
Bloggadress: http://missfrostborn.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: