Grabbarna redo för tävling

Jag är precis inkommen från stallet efter att ha trimmat Boppen tillsammans med Cillan och Tage. Efter trimmet så gjorde vi iordning hästarna och utrustningen till morgondagen. Nu står de inne i stallet och äter och chillar. De ska sova inne inatt eftersom det blir en tidig uppgång imorgon. Jag ska ställa klockan på 5.30 för att fodra hästarna och så åker vi ifrån gården runt 6.45. Jag bara älskar när tävlingarna börjar klockan 8, haha ;)

Tage såg riktigt fin ut idag med Cillan, så hon har en bra känsla för imorgon. Boppen kändes också bra, men jag har konstaterat att jag skippar det nya bettet och rider på kulbettet istället. Han blir nämligen ganska stark när jag tar förhållningar på golden wing-bettet, och dessutom blir han sjukt svår att svänga. Normalt sett är han väldigt lätt att svänga men nu tar det 10 gånger så lång tid att få svängt honom, så jag har konstaterat att det här bettet kanske inte är något för oss ändå. Även om han blir lite för stark på tredelat bett och kulbett i hoppningen också så känner jag ändå att förhållningarna går igenom betydligt snabbare på de betten, och han lyssnar mycket bättre i "sidled" också.

Nu ska jag göra mig en kopp te och chilla framför Kristallen i ett par timmar innan det blir läggdags. Jag har sovit sjukt mycket inatt och dessutom var jag så trött i eftermiddags att jag sov någon timme då också, så jag misstänker att jag kanske inte kommer sova så mycket i natt, haha. Tur då att jag är så utvilad redan  ;) 

 
/ Emma
Kommentarer
Anonym säger:

Lycka till på tävlingen

2017-09-01 | 20:34:11
Anonym säger:

Tänk att ett bett har en så stor betydelse

2017-09-01 | 20:35:09
Hanna säger:

Hur många brytningar har kulbettet? Vi har en häst på vår ridskola som blir väldigt stark och han har 5 brytningar på sitt kulbett o det funkar väldigt bra på honom, dock tror jag att man måste ta tag i honom lite mer än på Boppsi, men om Boppen inte har 5 brytningar kan jag rekommendera ett med 5 brytningar 😊💖

Svar: Jag tror det är 4 eller 5 brytningar på hans :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-01 | 21:03:48
Ebba säger:

Blir det vlogg?

Svar: Japp!
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-01 | 22:04:03
Anonym säger:

Kommer ni sälja gw-bettet eller kommer ni ha kvar det för att prova framtida hästar?

Svar: Vi kommer antagligen att sälja det :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-01 | 23:29:29
Anonym säger:

Kommer ni testa vetter på Tage?

Svar: Nej det är för stort på honom :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-01 | 23:30:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: