Dressyr och löshoppning

Idag har det vart full rulle kan jag säga! Jag red Boppen i morse, blev ett dressyrpass i hoppsadeln. Var längesen jag red honom nu, och vi ska ju faktiskt hopptävla nästa helg så det är allt skönt med lite Bopp-ridning i kroppen igen ;) 

Han var hur som helst fin idag! Red mycket skolor, skänkelvikningar och förvänd galopp. Sen blev det några byten också. I skritt och trav kändes han superfin, men galoppen är lite svårare på honom nu. Han blir lite stark och vill gärna springa på lite för mycket. Speciellt efter jag ridit i förvänd galopp och byter varv till "rätt" varv. Men vi redde allt ut det med. Vi får se till att jobba med mer samling, och fortsätta jobba mycket med förvänd galopp, så tror jag han kommer hamna i toppform igen.

Tage fick löshoppa idag, eftersom vi anordnade löshoppning på gården idag. Tycker det är nyttigt för Tage att tänka helt själv när han ska hoppa. Han var superfin idag, och ni kommer få se film från löshoppningen på lördag :) Tidigare när vi har löshoppat honom har han blivit lite osäker när vi har höjt, men idag hoppade han 115 cm utan att stanna eller riva en enda gång på hela passet. Så duktig grabb ♥ 

Sötnöten idag ♥ Fler bilder kommer senare i veckan!

/ Anna
Kommentarer
Anonym säger:

Vem är det som ska hopptävla boppen?

Svar: Samuel ska vara med på pay and jump! Nästa helg tävlar anna :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-05 | 18:23:25
Anonym säger:

Har ni något tips på hur man får tillbaka självförtroendet när hästen stannat framför hinder hela tiden? Känns som att jag ska flyga av trots att han nästan aldrig stannar längre.

2017-09-07 | 06:55:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: