Bra dressyrpass

Idag har jag och Anna kickat igång veckan ordentligt med frisörbesök på förmiddagen där vi båda klippte och färgade håret, så nu känner vi oss fräschare än innan :) Efter det lunchade vi och begav oss till gymmet innan vi drog hem för att jobba, följt av ridning. Känns så himla gött att hösten har kickat igång på riktigt nu. Fine, jag gillar inte mörkret och kylan som snart kommer, men hösten känns verkligen som en nystart och det tycker jag är härligt. Jag gillar rutiner och kommer alltid att göra det!

Idag blev det ett dressyrpass för mig, Annsie och grabbarna. Anna och Tage ska starta sin första dressyrtävling sen i våras den 1 oktober, så nu är vi båda taggade på att dressyrträna och komma i bra form i dressyren. Det blir lokal dressyr i Götene för Anna och Tages del. Jag hade gärna dressyrtävlat då också med Boppen, men han blir alltid så fruktansvärt spänd på Götenes utebana vid dressyrtävling, så det är inte ens kul. Förra gången var han hur fin som helst på framridningen, men på utebanan (där de dessutom hade livsfarliga "krukor" längs med ena långsidan) så blev han helt blockad. Så har det varit tidigare i Götene också, så jag skiter i det för det känns inte som någon mening att åka dit när jag vet att jag kommer bli missnöjd.

Anna red igenom LB:1 på Tage och han såg kanonfin ut. Anna får såklart kämpa massor på den lille latmasken, men det syntes inte. Även Boppen var riktigt fin idag. Jag red endel utan stigbyglar för att träna på min sits och balans, plus att jag hade så ont i höften så jag hade inte så mycket till val, haha. Det blev mycket övergångar, skolor och skänkelvikningar idag. Han börjar kännas mycket bättre nu, och vi båda kommer bara i bättre och bättre form. Nu börjar han dessutom kännas riktigt fin i vänster varv, vilket han har varit såå stel och svår i det senaste. Han är mycket mjukare i både sidorna och munnen nu, så både styrkan och lösgjordheten har verkligen blivit bättre. Här kommer en liten video från dagens pass:/ Emma  

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: