Bopps status

Vi hade turen att få ut en hovslagare idag med kort varsel som kunde kolla på Bopps hov, så jag tänkte skriva en liten uppdatering om Boppens status.

Boppen är inte den lättaste hästen att upptäcka hovskador på, för han är en sådan häst som biter ihop och inte vill visa när han har ont. Därför är det svårt för hovslagare/veterinärer att lokalisera problemen han har i hovarna. Så är det nu också. Han är ordentligt halt när han går, men reagerar inte direkt någonting när vi klämmer med hovtång. 

Hovslagaren kunde inte hitta en böld, men däremot en spricka på insidan uppe vid vänster trakt, vilket kan vara det orsakande problemet till smärtan. Det kan hända att han har fått en infektion där och att det därför gör ont när han lägger hela sin kroppsvikt på hoven. Med tanke på att det är på insidan av vänster framhov som smärtan lokaliserades till (baserat på hur han gick och avlastade hoven då) iså låter det logiskt, men det kan såklart vara något annat större problem också. 

Åtgärderna idag blev i alla fall att hovslagaren "rensade" på det här problemområdet, och nu går Boppen ute i hagen i sina boots med "jodopaxinpackning" på insidan. Ifall det är en infektion borde hältan bli bättre inom några dagar, och om inte så får vi ringa till Husaby och boka in en tid. Bara att hålla tummarna för att vi hittade problemet idag!

Mitt söta långöra

/ Emma
Kommentarer
Frida Sjösten säger:

Hoppas han kryar på sig snart!❤

2017-09-24 | 18:22:03
Sätilaryttaren.se säger:

Lillkillen ❤ Men vad skönt att han kan gå ute med skorna på och ha jodopaxomslaget i, riktigt smidigt ju!

Svar: Ja det är perfekt! :)
Emma & Anna Elfstrand

2017-09-24 | 21:49:47
Bloggadress: http://satilaryttaren.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: